Min Kindle blinkar

Amazon Kindle e-Reader använder den senaste tekniken för e-bläck som omarrangerar pigmenterade polymerer mellan två skärmar med hjälp av elektriska laddningar. Varje gång du växlar till en ny sida skickar Kindle ett nytt mönster av elektriska laddningar till skärmen för att ordna om e-bläcket så att det visar korrekt text och bilder. Du kan hitta Kindle-skärmens korta flimmer eller blixt innan du visar rätt sidinnehåll irriterande eller besvärande. Hur man löser problemet beror på orsaken till att det blinkar eller blinkar.

Normal siduppdatering

När du växlar mellan sidor på din Kindle kräver e-bläcket ett kort ögonblick för att ordna om sig själv på skärmen till bilderna och texten för sidan du har bytt till. I det här korta ögonblicket kan det hända att skärmen blinkar tillfälligt innan du går över till nästa sida. Beroende på flera faktorer, till exempel din Kindle-ålder och hur mycket laddning den har kvar, kan skärmen till och med bli helt svart i en sekund innan den blinkar till rätt sida. Allt detta kan verka ovanligt eller oväntat, men allt är helt normalt och indikerar inte att din Kindle inte fungerar på något sätt.

Påskynda skärmuppdateringen

Om skärmen blinkar flera gånger innan du byter till nästa sida du har bytt till, eller om övergången verkar ta ovanligt lång tid, kolla laddningen på din Kindle. När tändningen börjar ta slut på batteriladdning blir skärmens flimmer ibland trög. Försök ladda den utan att använda den i flera timmar; det kan påskynda Kindles skärmflimmer mellan sidväxlar.

Återställ hårddisk

Om din Kindle-skärm blinkar upprepade gånger och du äger en Kindle 2 eller senare modell, kan du prova en återställning av hårddisken, vilket kan rensa skärmen från ett antal problem, inklusive skärmblinkning, delvis skärmpermanens och "spökbilder" kvar av skärmsläckare. Du kan återställa den genom att sätta på din Kindle och sedan hålla ner ALT-knappen när du trycker på G-tangenten. När du släpper båda knapparna bör skärmen återställas och rensa problemet.

Kindle-garanti och reparationer

Om Kindle-skärmen fortsätter att blinka eller problemet kvarstår kan du få en ersättare från Amazon.com. Om du har köpt Kindle under de senaste 30 dagarna kan du returnera den till Amazon.com och få en ny Kindle omedelbart. Om du har köpt din Kindle under de senaste 12 månaderna och ditt problem inte orsakas av fysisk skada eller något annat som kan ogiltigförklara garantin, kan du returnera din Kindle till Amazon.com för reparation. Om Amazon.com inte kan reparera din enhet kan den skicka dig en ny eller renoverad enhet i stället.