Hur man laddar ner Microsoft Office Excel-analysverktygspaket (fyra steg)

Analysis ToolPak är ett tilläggsprogram som lägger till avancerade statistiska funktioner i Excel, såsom varians, korrelation, frekvens och samplingsanalys. Även om detta program laddas på datorer som en del av en övergripande Microsoft Office-installation, är det inte omedelbart tillgängligt i Excel, och du måste ladda det manuellt från programmet innan du kan använda det.

Steg 1

Öppna kalkylbladet där du vill använda analysverktygspaketet eller skapa ett nytt kalkylblad. Klicka på fliken "Arkiv" i toppmenyn och klicka på "Alternativ".

Steg 2

Klicka på "Tillägg" i sidomenyn i fönstret Alternativ. Klicka på "Gå" i området Hantera längst ner på huvudskärmen för att öppna tilläggsmenyn.

Steg 3

Markera rutan bredvid "Analysis ToolPak" och klicka på "OK". Om du inte kan se ToolPak listad i menyn, välj "Bläddra" för att hitta den. Klicka på "Ja" om ett meddelande frågar om du vill installera det på din dator.

Klicka på fliken "Data" i kalkylbladet. Om ToolPak har lagts till, ser du ett alternativ för dataanalys i analysgruppen.