Hur man får tangenttryckningar i Python

Att lära sig att fånga varje tangent som trycks ned på tangentbordet med Python är ett sätt att registrera information du skriver på din dator. Python är ett datorprogrammeringsspråk som kan användas för att enkelt fånga tangenter programmatiskt. En fördel med ett Python-program är att det körs i flera operativsystem, till exempel Linux \ Unix, Max OS X och Windows, enligt Python.com. I Python används "keysym" -egenskapen för att upptäcka den tangent som trycks ned; egenskapen “Char ()” används för att hämta nyckeln.

Steg 1

Starta IDLE (Python GUI), klicka på "Arkiv" -menyn och klicka på "Nytt fönster" för att starta ett nytt fönster. Tryck på "Ctrl" och "S" för att öppna dialogrutan "Spara som". Skriv "getKeyPressed" bredvid "Filnamn:" och klicka på "Spara".

Steg 2

Lägg till följande kod för att importera namnområdet "Tkinter" till ditt projekt:

importera Tkinter som tk

Steg 3

Kopiera och klistra in följande kod för att trycka på varje knapp.

def tangenttryckning (händelse): om event.keysym == 'Escape': mainRoot.destroy () keyPressed = event.char skriva "Du tryckte på:" + keyPressed

Steg 4

Lägg till följande kod för att skriva ut den tangent som trycks ned med kommandotolken:

mainRoot = tk.Tk () skriv ut "Tryck på en tangent (Escape-tangent för att avsluta):" mainRoot.bind_all ('', tangenttryckning) mainRoot.withdraw () mainRoot.mainloop ()

Klicka på startknappen "Windows" och skriv "Cmd" i textrutan "Sök program och filer". Tryck på "Enter" för att öppna kommandotolken. Navigera till “C: \ Python\ "Och skriv" python getKeyPressed. " Tryck på “Enter” för att köra programmet. Börja skriva med tangentbordet för att visa varje tangent som trycks ned till kommandotolken.