Hur man vet om en Sony Wega-lampa behöver bytas ut

Livslängden för en Sony Wega LCD TV-lampa beror på hur länge TV: n är kvar varje dag och de ljusstyrka och färginställningar du använder. Men alla glödlampor kommer så småningom att slitas ut; när tiden närmar sig kommer TV: n att ge många signaler om att du behöver byta lampan. Detta är vanligt och enkelt underhåll, men att ignorera skyltarna för länge kan skada din TV.

Varningsljus

Indikatorlampan märkt "Lampa" på TV: ns framsida blir röd och börjar blinka. Detta är en av de första indikationerna på att du behöver byta lampa i din Sony Wega TV.

Dimma

Andra tidiga symtom på en döende lampa är en svag bild och dämpade färger. Även om dessa tecken kan vara svårare att märka om du inte tittar på TV så ofta, leta efter en brist på kontrast mellan färger och en mörkare, lerig bild.

Långsam start

När lampan går dåligt kan det ta längre tid än vanligt innan bilden visas när du sätter på TV: n. Du kan också höra ett klickande eller surrande ljud i TV: n när lampan försöker tändas. När glödlampan försämras kan du ha ljud men förlora bilden helt.

Intermittent avstängning

När lampan börjar misslyckas kan TV: n stänga av sig själv och försöka starta om. När glödlampan blir värre kan detta hända oftare och inträffa många gånger i rad innan TV: n äntligen slås på igen.

Trasig glödlampa

Om en lampa används för länge kan den gå sönder och orsaka ett högt poppande ljud när du sätter på TV: n. Detta är det sista tecknet på att du behöver byta ut lampan. I vissa fall kommer lampan att explodera och skada andra komponenter på TV: n, så du bör byta lampa innan den kommer till den här punkten.