Hur jag ansluter min dator till ett befintligt Comcast-internet

Comcast är en av de största leverantörerna av kabel-tv, höghastighetsinternet och telefon i landet. Oavsett om du lägger till en ny dator till ditt hem eller kontor är det snabbt och bekvämt att ansluta en dator till en befintlig Comcast-internetanslutning. Med en Ethernet-kabel och ett Comcast-modem eller router kan du börja dela nätverksanslutningar inom några minuter.

Steg 1

Slå på den trådlösa Internet-omkopplaren på din bärbara dator. Om du använder en stationär dator med en intern eller extern trådlös enhet, se till att den fungerar. Om din bärbara dator eller skrivbord inte är internetkabel kan du hoppa till steg 3 och använda en Ethernet-anslutning direkt från ditt Comcast-modem.

Steg 2

Vänta några sekunder tills din dator upptäcker den trådlösa internetanslutningen. Välj Comcast Wi-Fi-anslutning från listan och vänta tills den ansluts. Om din anslutning är säker måste du ange ett ID och lösenord för att komma åt anslutningen. När Wi-Fi-anslutningen har upprättats öppnar du din webbläsare för att börja surfa på webben.

Steg 3

Anslut en Ethernet-kabel från ditt Comcast-modem till din dator. Anslut ena änden av Ethernet-kabeln till porten på baksidan av modemet och den andra änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på din stationära eller bärbara dator.

Vänta några sekunder tills en internetanslutning upprättas mellan Comcast-modemet och datorn. När en grön lampa blinkar betyder det att data överförs mellan datorn och modemet och att du är redo att surfa på webben.