Hur du blockerar någon från din Snapchat-berättelse

Som standard delar Snapchat dina berättelser med alla dina vänner. Om du inte gillar den här inställningen är det möjligt att blockera specifika personer från att se din Snapchat Story. Nedan följer stegen för att blockera någon från din Snapchat-berättelse.

Blockera någon från din Snapchat-berättelse

Historiefunktionen i Snapchat ger ett bra sätt att dela vad som händer i ditt liv med foton. Men det finns alltid någon eller vissa specifika personer som du inte vill se allt du delar på Snapchat.

Till exempel kan det vara din mamma, din handledare, kontorskollega eller någon som du inte nödvändigtvis vill se allt du delar på Snapchat.

I sådana fall låter Snapchat dig blockera specifika personer från att se din berättelse. Det bra med den här funktionen är att de personer som du blockerar från att se din Snapchat Story inte ens vet att de har blockerats.

Steg för att blockera någon från din Snapchat-berättelse

Följ stegen nedan för att blockera någon från att se din Snapchat-historia

1. Öppna Snapchat-appen på din iPhone eller Android-telefon.

2. Klicka sedan på ikonen Snapchat Ghost som finns längst upp till vänster på skärmen.

3. På nästa skärm klickar du på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen.

4. På skärmen Inställningar bläddrar du ner till "Vem kan ..." och klickar på Visa min berättelse.

5. På nästa skärm klickar du på alternativet Anpassad.

6. På nästa skärm ser du listan över alla dina vänner på Snapchat. För att blockera någon från din Snapchat-berättelse, tryck helt enkelt på den lilla rutan bredvid personens namn (så att den får ett rött korsmärke).

Om det finns fler människor kan du också hindra dem från att se din Snapchat-historia genom att knacka på den lilla rutan bredvid deras namn.

Som nämnts ovan kan kontakter som du har blockerat från att se din Snapchat Story inte kunna berätta att de har blockerats och de kommer att kunna meddela dig som alla andra.