Kan du göra YouTube-låtar ljudinlägg på Tumblr?

Även om Tumblr är tekniskt en bloggwebbplats använder många människor den enbart eller huvudsakligen för att lägga upp mediefiler som bilder och videor snarare än textinlägg. Även om du inte kan lägga upp YouTube-videor som ljudinlägg på Tumblr, kan du bädda in en YouTube-video på Tumblr och anpassa hur det ser ut så att dina bloggbesökare kan spela upp musiken utan att distraheras av videon.

Få inbäddad information

För att få nödvändig information från YouTube, besök klippet på YouTube, klicka på "Dela" och klicka sedan på "Bädda in". För att kontrollera storleken som klippet kommer att visas på Tumblr, ändra inställningen bredvid "Videostorlek". När du är klar klickar du i textrutan som innehåller koden, trycker på "Ctrl-A" för att välja koden och trycker på "Ctrl-C" för att kopiera den.

Bädda in i Tumblr

Öppna Tumblr i din webbläsare, logga in på ditt konto och klicka sedan på "Video". Klicka i rutan med texten "Bädda in kod eller video-URL" och tryck sedan på "Ctrl-V" för att klistra in koden från YouTube och ersätta siffrorna i citattecken bredvid "höjd =" med 25; notera att denna information visas två gånger och att du måste ändra båda till 25. När du är klar klickar du på "Lägg upp".

Hur det fungerar

Genom att manuellt ändra höjden på videon till 25, ser du till att den inbäddade videon är tillräckligt stor för att uppspelningskontrollerna ska kunna visas och användas. Men själva videon kommer antingen att vara osynlig eller så liten att den knappt syns och är lätt att ignorera. Att använda en mindre höjd än 25 kan göra det omöjligt att börja spela upp videon eller få den att visas i sin fulla originalstorlek.

Juridiska frågor

När du lägger upp ett YouTube-klipp på Tumblr replikerar du inte klippet tekniskt. Istället bäddar du in det, vilket är en form av länk där klippet spelas från YouTube men verkar som om det var en del av din Tumblr-sida. Det betyder att du inte skapar några ytterligare juridiska problem när du lägger upp ett musikklipp. Kom dock ihåg att publicering av klippet på Tumblr kan fästa mer uppmärksamhet på YouTube-videon och öka chanserna att det tas bort om det innehåller upphovsrättsskyddat musik som publicerades på YouTube utan tillstånd.

Laddar upp till Tumblr

Det är tekniskt möjligt att ladda upp en fil till Tumblr snarare än att bädda in den. Du kan, med hjälp av programvara från tredje part, ladda ner ett klipp från YouTube och ladda upp det till Tumblr som en video, eller extrahera musiken och ladda upp den som en ljudfil. Detta är dock i allmänhet en dålig idé. Om du är den ursprungliga YouTube-uppladdaren är inbäddning bättre eftersom alla visningar på din Tumblr-sida kommer att räknas till din YouTube-summa och kan hjälpa till med eventuella reklamintäkter du får från YouTube. Om du inte är den ursprungliga YouTube-uppladdaren kommer både nedladdning av klippet och uppladdning till Tumblr troligtvis att bryta mot upphovsrätten. Detta kan innebära en särskilt hög risk för juridiska problem om klippet innehåller kommersiellt släppt musik.