Vad gör "Ignorera" på Tumblr?

Tumblr-plattformen erbjuder flera vägar för användare att interagera direkt med varandra, till exempel fan-e-post, Ask-rutan och svar på inlägg. Om du får oönskade meddelanden från en annan Tumblr-användare eller från en anonym källa kan du använda ignoreringsfunktionen för att hindra användaren från att kontakta dig och för att förhindra att användarens inlägg visas på instrumentpanelen.

Ignorera-funktionen

När du ignorerar en Tumblr-användare från ett anonymt meddelande, blockerar Tumblr användarens Tumblr-konto och IP-adress från att skicka fler meddelanden till din inkorg inklusive fan-mail och svar på dina inlägg och blockerar både inloggade och anonyma meddelanden från användaren. Tumblr blockerar också automatiskt användarens inlägg från att visas på instrumentpanelen om du tidigare följt kontot och blockerar också att dina inlägg visas på användarens instrumentpanel. Dessutom ser du inte längre några anteckningar från användaren om några inlägg på din instrumentpanel.

Hur man ignorerar Tumblr-användare

Du kan ignorera ett Tumblr-konto genom att lägga till användarnamnet i listan över ignorerade användare på tumblr.com/ignore. Ange användarnamnet eller URL: en i fältet Ignorerade användare och klicka på "Ignorera." Användaren ignoreras omedelbart. Du kan ändra den här inställningen när som helst genom att klicka på knappen "Sluta ignorera" bredvid användarnamnet. Du kan också ignorera alla användare på instrumentpanelen genom att hålla muspekaren över användarnamnet, klicka på nedåtpilen bredvid silhuettikonen och välja "Ignorera" i rullgardinsmenyn som visas. Om du får ett anonymt meddelande och vill blockera användaren från att skicka fler meddelanden, klicka på "X" -ikonen i meddelandet. Detta blockerar användaren efter IP-adress och Tumblr-kontot som är associerat med den.

Andra sekretessalternativ

Om du inte längre vill se inläggen för en användare du följer men inte vill lägga till en användare i din ignoreringslista, håll muspekaren över användarnamnet i inlägget på instrumentpanelen och klicka på knappen "Sluta följa". Du kan inaktivera Ask-meddelanden genom att klicka på kugghjulsikonen på instrumentpanelen och sedan växla omkopplaren bredvid "Låt folk ställa frågor." Om du vill inaktivera att användare ska kunna kontakta dig genom att skicka inlägg till din blogg, växlar du reglaget bredvid "Låt människor skicka inlägg". Klicka på "Spara" när du är klar.

Begränsningar och överväganden

Att ignorera en användare hindrar inte användaren från att se din blogg genom att besöka din blogg-URL direkt i en webbläsare. Att ignorera en användare blockerar inte heller omnämnanden av användaren i andra användares inlägg på din instrumentpanel. Om du vill blockera allt omnämnande av användaren i inläggen hos personer du följer, ladda ner ett webbläsartillägg som låter dig skapa svartlistor med termer som du inte vill se på din Tumblr-instrumentpanel och sedan lägga till användarnamnet du vill blockera till din svartlista.