Riskerna med ChatRoulette

Chatroulette är en av de främmande delarna av Internet, där slumpmässiga användare är anslutna via webbkamera; när en konversation blir tråkig (eller konstig) kan en användare trycka på "Nästa" -knappen för att gå vidare till en ny partner. Som ni kan föreställa er att när som helst två främlingar kommer samman via webbkamera finns det en chans för olämpligt beteende och till och med direkt lagbrytande.

Offensivt beteende

Om du har hört något om Chatroulette har du förmodligen hört mest om nakenhet och annat chockerande beteende. Statistik sammanställd av TechCrunch 2010 visade att en av åtta anslutningar sannolikt skulle innehålla något sexuellt uttryckligt. Medan Chatroulette regler specifikt förbjuder nakenhet, är det upp till användare att rapportera det - vilket innebär att du kommer att stöta på det om du är tillräckligt länge. En annan berömd upptåg involverar en användare som simulerar att hänga sig för att larma och chocka andra tittare.

Utpressning

En av de sista anteckningarna på Chatroulette hemsida är, "det är möjligt för en person att spela in din webbkamera. Scammers är kända för att göra detta och sedan utpressa en person med bilderna." Det borde antagligen skrämma dig att detta händer tillräckligt ofta för att det måste varnas om på hemsidan. När du använder Chatroulette, undvik att dela identifieringsinformation och delta inte i något beteende som du inte vill att din familj ska veta om.

Missbruk

Medan användare under 18 år inte är tillåtna enligt webbplatsens regler, hindrar inte minderåriga att använda tjänsten. Mindreåriga på Chatroulette kan utsättas för nakenhet och missbruk från rovdjur. Ålder skyddar inte användarna från att vara direkt otäcka mot varandra också - medan du kanske möter en trevlig främling kan du också träffa någon som inte har något bättre att göra än att behandla dig fruktansvärt. Du kan också stöta på användare som ber dig bedriva olämpligt beteende.

Rapportera missbruk eller skräppost

Att rapportera en ström för stötande eller kränkande beteende är enkelt - klicka på F4, eller klicka på knappen "Rapportera och nästa" på webbplatsen. När en användare rapporteras tre gånger på fem minuter förbjuds han tillfälligt att använda tjänsten som en åtgärd mot stötande beteende på webbplatsen.