Hur du hittar det trådlösa lösenordet till din Linksys Router

Linksys trådlösa routrar gör det enklare än någonsin att skapa ditt eget hemnätverk. Men om du glömmer lösenordet till ditt trådlösa nätverk kommer du inte att kunna få tillgång till Internet. För att återställa ditt trådlösa lösenord, anslut ditt datorsystem direkt till routern. Härifrån kan du enkelt hitta ditt trådlösa nätverks lösenord.

Steg 1

Anslut din dator till ett gratis Ethernet-uttag på routern. Se till att du ansluter din dator till en port som är grupperad nära flera andra Ethernet-uttag --- det isolerade Ethernet-uttaget märkt "WAN" fungerar inte för återställning av lösenord.

Steg 2

Skriv in din routers adress - det här är en variation på "192.168.0.1" - och logga in på routerns administrationspanel. Se routerns manual om du inte har lösenordet eller inloggningsadressen tillgänglig.

Steg 3

Klicka på fliken "Trådlöst" för att komma åt din routers trådlösa inställningar.

Steg 4

Bläddra ner på sidan tills du hittar routerns nätverksinställningar. Lösenordet listas vanligtvis nära en rullgardinsmeny med inställningar för trådlöst lösenord. den här menyn innehåller inställningar som "WEP och" WPA. "

Notera texten i rutan märkt "Lösenord". Använd denna textsträng för att ansluta till routerns trådlösa nätverk.