Så här installerar du Brother-skrivare utan CD-ROM

Om du inte håller din datorbord mycket organiserad kan det vara ett stort besvär att hitta CD-ROM-skivan för att installera din Brother-skrivare på en ny dator. Lyckligtvis kan du hitta gratis nedladdningar av de flesta Brother-skrivarprogramvaror på företagets webbplats. Så länge du har en internetanslutning kan du installera Brother-skrivare även om du inte har installations-CD-skivan.

Besök nedladdningsavsnittet på Brothers officiella webbplats (se Resurser). Välj "Skrivare" från menyn "Välj produktgrupp".

Leta reda på modellnumret på din Brother-skrivare. Det ligger antagligen på skrivarens ovansida eller framsida och börjar med en bokstav eller en serie bokstäver, till exempel "DCP", "HL" eller "M." Välj matchande modellnummer från rullgardinsmenyn "Välj modell" och klicka på "Visa".

Bläddra ner till rubriken "Dina resultat." Klicka på länken som visar ditt modellnummer och "Nedladdningar i vårt online-lösningscenter."

Välj ditt operativsystem - till exempel Windows 7 eller Windows XP - från menyn "Välj OS". Välj ditt språk och klicka på "Sök".

Klicka på länken "Information och nedladdning" under "Fullständigt drivrutin och mjukvarupaket." Klicka på "Ladda ner", godkänn licensavtalet och spara filen någonstans tillgänglig på din dator.

Dubbelklicka på filen för att starta installationen av skrivarprogramvaran. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

Tips

Om Brothers webbplats inte har rätt programvara för din skrivare kan du försöka kontakta Brother hjälplinje på 1-877-BROTHER (877-276-8437) för att fråga om att få en ny CD-ROM-skiva.