Hur man spårar ditt barns GPS-mobiltelefon

Även om det är omöjligt att alltid vara där för att skydda ditt barn, kan GPS-teknik hjälpa dig att hitta ditt barns telefon och förmodligen också barnet. Olika spårningsappar för Apple- och Android-enheter, samtidigt som de är användbara för att hitta en förlorad telefon, hjälper också till att hålla koll på ditt barns vistelseort. Om du håller GPS påslagen och körs i bakgrunden kan du spåra telefonen på en virtuell karta och utnyttja enhetens platstjänster.

Smartphone GPS Primer

GPS med en smartphone är lite annorlunda än satellitbaserade enheter. Smartphone GPS använder inte satellitdata direkt utan förlitar sig istället på celltornets triangulering för att plotta platser på enhetens online-karta. Men så länge telefonen är inom räckvidden för mobiltelefoner och får signal fungerar GPS-funktionerna. Men om ditt barn hamnar utanför räckvidden för någon cellmottagning, fungerar inte dessa funktioner som avsett. Detta är kritiskt viktigt, särskilt om du vet att ditt barn kommer att resa till landsbygdens platser, på en campingexpedition eller på väg till utlandet på en klassresa.

Hitta min iPhone

Apples logiskt benämnda "Hitta min iPhone" kräver att appen installeras på ditt barns telefon. Så länge du har tillgång till Apple-kontot och lösenordsinformationen kan du hitta enheten snabbt. Vrid funktionen på ditt barns telefon genom att trycka på "Inställningar" och sedan "iCloud". Svep ner tills du ser reglaget "Hitta min iPhone". Vrid reglaget till höger för att aktivera funktionen. Gå online till www.icloud.com och ange Apple-ID och lösenord. Klicka på radarikonen "Hitta min iPhone". Om några sekunder visas alla Apple-enheter med appen som är påslagna och anslutna till iCloud på en karta, indikerad med färgade pushtack-ikoner. Genom att klicka på bubblan som visas över ikonen kan du hitta telefonen ner till gatunivå. Även om detta inte är 100 procent exakt kommer appen att nå dig inom några hundra meter från den faktiska enhetens plats.

Android-alternativ

Androids svar på att hitta förlorade telefoner eller telefonanvändare är Where's My Droid. En snygg funktion i den här appen är att du inte behöver använda en annan Android-telefon för att hitta ditt barns enhet. Du kan hitta den genom att skicka SMS "WMD GPS" till ditt barns telefon och sedan vänta ungefär 5 minuter på ett svar medan GPS-tjänsten fungerar. Du får sedan kartkoordinater, en Google Maps-länk och den närmaste adressen till Android-enheten. Genom att knacka på Google Maps-länken visas en virtuell karta som liknar Apples och visar platsen inom några hundra meter från den faktiska platsen. Where's My Droid låter dig ändra kommandotangentordet eller "uppmärksamhetsordet" för att väcka enheten och få enheten att ringa med en specifik ton om ditt barn har ignorerat standard ringsignalen. Plan B liknar Where's My Droid, men låter dig installera Mugshot från Kaspersky-appen efter att telefonen och användaren har försvunnit. Mugshot från Kaspersky tar bilder av området runt telefonen med hjälp av ett fjärrkommando du utfärdar. Även om detta är av begränsat användbarhet om enheten är i en ficka eller stoppad i en ryggsäck, kan barnet kanske ta ledtrådar om enhetens plats om barnet bär enheten.

Tips och råd

Platstjänster för både Apple- och Android-enheter måste aktiveras innan enheterna hittas på en virtuell karta. Dessa tjänster finns i enheternas respektive inställnings- eller installationsmappar. Det är viktigt att enheten laddas för att lokalisera den. Av den anledningen kanske det inte är en dålig idé att använda en familjeladdningsstation på en central plats som du som förälder kan övervaka och se till att enheten är fräsch och redo att gå varje dag. Om du bara vill att telefonen ska fungera som en platsenhet kan du ställa in ett lösenord som bara du vet för enheten. Detta förhindrar att batteriet tappar på grund av användning och samtidigt förhindrar att den platsapp du behöver tas bort eller stängs av. Ha alltid en muntlig eller skriftlig resväg förutom att falla tillbaka på en platstjänstkarta.