Hur du inaktiverar kontroll- och meddelandecenter på iPhone Lockscreen

Att ha kontroll- och meddelandecenter tillgängligt på låsskärmen på din iPhone gör det bekvämt för alla att få åtkomst till din personliga, affärsmässiga och andra information även om din iPhone är låst med ett lösenord eller touch-ID.

Lyckligtvis kan du avhjälpa den här situationen just nu genom att inaktivera åtkomst till både kontroll- och meddelandecenter från låsskärmen på din iPhone.

iPhone Notification Center

Meddelandecentret på din iPhone visar alla typer av meddelanden, inklusive dina personliga textmeddelanden, e-postmeddelanden och uppdateringar från dina Twitter-, Facebook- och WhatsApp-kontakter.

Alla med intresse och lutning att samla in information om dig kan enkelt göra det genom att titta på ditt aviseringscenter. Det är mycket troligt att någon kommer över meddelanden som förmedlar information om ditt personliga liv eller information som är affärsrelaterad.

Kontrollcenter

Kontrollcentret på din iPhone gör det möjligt för alla som har en kort åtkomst till din telefon att spela med inställningar som Wi-Fi, flygplansläge, Bluetooth och tyst läge.

Även om detta i de flesta fall kanske inte skadar dig, kan en tjuv lätt stjäla din telefon och sätta på flygplan vilket innebär att du inte kommer att kunna spåra din iPhone med funktionen Hitta min iPhone.

Därför är det i ditt bästa intresse att skydda din integritet och säkerhet genom att inaktivera åtkomst till både anmälan och kontrollcentret från låsskärmen på din iPhone eller iPad.

Inaktivera meddelandecenter på iPhone Lockscreen

Följ stegen nedan för att inaktivera Notification Center på låsskärmen på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar.

2. Klicka på Touch ID & Passcode

3. Ange din lösenord

4. Bläddra nu ner tills du ser Tillåt åtkomst när låst (se bild nedan)

5. Stäng av idag och stäng av aviseringar (se bild ovan)

Från och med nu kommer du eller någon som är i besittning av din iPhone inte att kunna komma åt Notification Center när iPhone-skärmen är låst.

Inaktivera Control Center på iPhone Lockscreen

Följ stegen nedan för att inaktivera Control Center på låsskärmen på din iPhone

1. Klicka på Inställningar

2. Klicka på Control Center.

3. Växla sedan AV-alternativet för ”Access on Lock Screen”.

Dessa två enkla tweaks som är så enkla att implementera hjälper dig att skydda din integritet och förhindra din iPhone från att läcka personlig eller affärsrelaterad information.