Dropped Kindle tänds inte

Liksom de flesta elektroniska apparater kan en tändning av Kindle orsaka tillfällig eller permanent skada. Amazon rekommenderar flera steg för att hantera problemen som sådana skador orsakar. Om dessa inte fungerar kan du behöva köpa en ersättningsenhet.

Anslut till PC

Ett bra sätt att kontrollera en Kindle för fysisk skada är att ansluta den till din dator med en USB-kabel. Om det fortfarande fungerar bör du kunna se innehållet i Kindle i Windows Explorer eller något annat filhanteringsprogram som du använder.

Omstart

Om din Kindle inte slås på kan en fullständig omstart lösa problemen. Eftersom du inte kan komma åt skärmmenyn för att välja omstartalternativet måste du tvinga omstart. Gör detta med en Kindle-e-bokläsare genom att skjuta strömbrytaren och hålla den på plats i 20 sekunder innan du släpper den. Använd en klocka, klocka eller timer för att ställa in tiden istället för att gissa eller räkna. Med en Kindle Fire-surfplatta gör du samma sak men trycker på strömbrytaren istället för att skjuta den.

Ladda och starta om

Om omstarten inte fungerar kan problemet vara lågt batteri snarare än fysisk skada. Ladda Kindle tills det är fulladdat, vilket visas genom att laddningslampan vänder från orange till grön. på Kindle e-Readers är lampan bredvid strömknappen, medan på Fire-surfplattor är en del av själva knappen. När du är fulladdad startar du om Kindle genom att hålla ned eller skjuta strömbrytaren i 20 sekunder. Om laddningslampan inte tänds kan Kindle ha fysiska skador.

Ersättning

Om din Kindle inte fungerar efter en laddning och omstart kan du behöva byta ut den. Amazon erbjuder ett års begränsad garanti för Kindles. De exakta villkoren för garantin beror på din modell. Amazon är inte skyldigt att ersätta eller reparera en Kindle som är skadad från en droppe, men kan välja att göra det.

För att ordna en retur för din Kindle, ring antingen Amazons supportlinje (det nuvarande numret för vilket kommer att listas på webbplatsen). Du kan också logga in på ditt konto på Amazon-webbplatsen, klicka på "Returer och utbyten" i avsnittet Beställningar på sidan Ditt konto och följ instruktionerna på skärmen.

Om du får en ny Kindle kommer du att kunna återställa allt innehåll du har köpt från Amazon när du har anslutit den nya Kindle till ditt Amazon-konto. Detta inkluderar böcker, tidskrifter, musik och videor.

Varning

Informationen i den här artikeln gäller Kindle e-bokläsare, som täcker alla versioner som släppts till och med oktober 2012. Instruktioner och lösningar för andra versioner och enheter kan variera.