Kan du ladda ner ringsignaler utan internet på din telefon?

Även om de flesta telefoner har flera inbyggda alternativ för ringsignaler, är nedladdning av nya ringsignaler ett utmärkt sätt att anpassa telefonen eller bara ge enheten mer estetiska ljud. Med en internetanslutning via internet kan du ladda ner ringsignaler, men telefoner utan internetanslutning kan fortfarande ta emot nya ringsignaler och andra meddelandeljud via datoröverföring, multimediameddelande eller tillfällig nätverksanslutning.

Överföring från en dator

Många telefoner levereras med en USB-anslutningskabel för överföring av data från ett datorsystem, så att du kan ladda ner ringsignaler på en Internet-kompatibel dator istället. Om telefonen visas som en flyttbar hårddisk drar du bara kompatibla ljudfiler till telefonens minne för att lagra dem för användning som ringsignaler. Du kan behöva placera filerna i en viss mapp, till exempel Ringtones-mappen i root-katalogen på Android-enheter. Se till att filformatet är kompatibelt med telefonen innan du gör överföringen. De flesta telefoner fungerar med vanliga ljudformat, till exempel AAC, MP3 och WMA.

SMS-ringsignaler

Om du inte kan komma åt Internet men har en tjänstprenumeration inklusive SMS-meddelanden, kan vissa ringsignalleverantörer skicka nya ringsignaler till din telefon med textmeddelanden. Webbplatser som Bongotones, Phonezoo och Tones7 erbjuder alla SMS-ringsignalförpackning. Beroende på telefonens SMS-tjänst kan användning av den här metoden medföra extra kostnader för mottagning av ett multimediameddelande. Vissa liknande tjänster skickar bara länkar till ringsignaler via text och kräver fortfarande en internetanslutning för att komma åt hela filen.

Lokala nätverksanslutningar

Vissa telefoner utan internet-åtkomst kan fortfarande anslutas till Internet tillfälligt med hjälp av inbyggda Wi-Fi- eller Bluetooth-funktioner. Anslut till en Wi-Fi-hotspot eller dela en dators internetanslutning med telefonen för att ladda ner ringsignaler och få tillgång till andra onlinetjänster. Dessa anslutningar medför inte extra avgifter eller servicepriser eftersom de använder befintliga internetanslutningar.

Spela in ringsignaler på telefonen

Många mobiltelefoner har inspelningsprogramvara för att lagra ljud på enheten, och vissa inspelningsprogram skapar filer som kan användas som ringsignaler. Leta efter ett inspelningsprogram i telefonens meny "Verktyg" eller installera ett från iOS App Store eller Android Market. Använd den här metoden för att spela in ett överhört musik eller för att ställa in röstmeddelanden som ringsignaler.