Hur man fixar iPhone som inte säkerhetskopierar till iCloud

Det är viktigt att se till att din iPhone säkerhetskopierar sina data till iCloud. Om inte, försök med metoderna enligt nedan för att lösa problemet med iPhone som inte säkerhetskopierar till iCloud.

iPhone säkerhetskopierar inte till iCloud

Om iCloud-säkerhetskopior konfigureras på iPhone bör den automatiskt säkerhetskopiera sina data, när telefonen är ansluten för laddning och den är ansluten till WiFi-nätverket.

Om din iPhone inte säkerhetskopierar till iCloud kan problemet dock bero på problem med nätverksanslutning, programvarufel eller helt enkelt på grund av brist på lagringsutrymme i ditt iCloud-konto.

Lyckligtvis kan problemet i de flesta fall åtgärdas genom att använda steg enligt nedan.

1. Se till att iPhone är ansluten till WiFi-nätverk

Som standard kan iCloud-säkerhetskopior endast ske via ett WiFi-nätverk. Följ därför stegen nedan för att se till att din iPhone är ansluten till WiFi-nätverket.

Gå till Inställningar> WiFi> se till att iPhone är ansluten till ditt WiFi-nätverk.

Om iPhone inte är ansluten till WiFi-nätverket, klicka på ditt WiFi-nätverksnamn> när du uppmanas, ange lösenordet för att gå med i WiFi-nätverket.

2. Kontrollera iCloud-lagringsutrymmet

En vanlig orsak till att iPhone inte säkerhetskopierar till iCloud beror på brist på lagringsutrymme i ditt iCloud-konto.

1. Öppna Inställningar och tryck på ditt Apple-ID

2. Klicka på iCloud på Apple ID-skärmen.

3. På nästa skärm kan du se hur mycket lagringsutrymme som finns kvar på ditt iCloud-konto.

Om du har mindre än 2 ~ 3 GB lagringsutrymme återstår, måste du frigöra iCloud lagringsutrymme för att tillgodose iOS-uppdateringen.

Det andra alternativet är att köpa ytterligare lagringsutrymme genom att knacka på Hantera lagring> Ändra lagringsplan> välj den lagringsplan som passar dina behov.

Om du tror att du har tillräckligt med iCloud-lagringsutrymme kan du försöka säkerhetskopiera din iPhone till iCloud genom att följa stegen enligt nästa metod.

3. Säkerhetskopiera iPhone manuellt till iCloud

Se till att din iPhone är tillräckligt laddad (över 50%), att den är ansluten till WiFi-nätverket och följ stegen nedan för att manuellt säkerhetskopiera din iPhone till iCloud.

1. Öppna Inställningar> tryck på ditt Apple-ID.

2. Klicka på iCloud på Apple ID-skärmen.

3. Bläddra nedåt på iCloud-skärmen och tryck på iCloud Backup.

4. På Backup-skärmen, se till att iCloud Backup är aktiverat och tryck på Backup Now för att starta säkerhetskopieringen av iPhone till iCloud.

4. Logga ut och logga in på Apple ID

Ibland är problemet med iPhone som inte säkerhetskopierar till iCloud relaterat till att ditt iCloud-konto inte känner igen och andra iCloud-problem.

1. Gå till Inställningar> tryck på ditt Apple ID> bläddra ner till botten av Apple ID-skärmen och tryck på Logga ut.

2. Ange ditt Apple ID-lösenord på popup-fönstret och knacka på Stäng av.

4. På nästa skärm kan du välja Data för att behålla en kopia på din iPhone och knacka på alternativet Logga ut.

Obs! Du tappar inte data, även om du loggar ut utan att behålla en kopia av dina data på iPhone.

All data kommer att laddas ner till din iPhone när du loggar in igen på ditt Apple ID.

5. När du har loggat ut från Apple ID, logga in på ditt Apple ID genom att gå till Inställningar och knacka på Logga in på din iPhone-länk.

När du har loggat in på Apple ID, se om du manuellt kan säkerhetskopiera iPhone till iCloud med hjälp av stegen enligt metod # 3 ovan.

5. Återställ alla inställningar

Följ stegen nedan för att återställa alla inställningar på din iPhone till fabriksinställningar.

1. Gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> tryck på Återställ alla inställningar.

2. Klicka på Återställ för att bekräfta på popup-fönstret.

När iPhone har startats om igen, anslut till ditt WiFi-nätverk och se om du kan säkerhetskopiera iPhone till iCloud manuellt.

6. Prova DFU Mode Restore

Om ingen av lösningarna enligt ovan hjälper kan du behöva återställa din iPhone med hjälp av DFU Mode Restore.

DFU Mode Restore raderar all data och inställningar på din iPhone och installerar om både iOS-operativsystemet och firmware på din enhet.

När DFU-läget återställs är klar kommer iTunes att ge dig möjlighet att konfigurera din enhet som ny iPhone eller återställa den från en stabil säkerhetskopia (om tillgänglig).