Hur man kombinerar Word-filer utan att slå samman formatet

Microsoft Word kanske inte är ditt första val för att skapa och underhålla en digital klippbok, men applikationen låter dig klippa, kopiera och klistra in bland sidorna som om du klippte och limde i verkligheten. Med Word måste du vara försiktig om du vill kombinera filer utan att ändra originalformatet. Ett oavsiktligt klick kan leda till att det aktuella dokumentet får utseendet på det du klistrar in istället för det du klistrar in från. Det är ganska enkelt att behålla kontrollen över formatering i Word, även när man kombinerar filer. Var på vakt när du har lust att gå samman.

Steg 1

Starta Word och öppna filen som du vill slå i en annan fil. Klicka på fliken "Hem" om den inte är aktiverad och klicka sedan på knappen "Välj" på menyfliksområdet. Klicka på "Välj alla". Hela dokumentet är markerat.

Steg 2

Högerklicka var som helst i det markerade området och välj "Kopiera". Om du råkar klicka av markeringen innan du kopierar, upprepa "Välj alla" -processen. Du kan nu stänga det här dokumentet om du vill.

Steg 3

Öppna den andra Word-filen. Bläddra till platsen i det här dokumentet där du vill slå samman den första filen, t.ex. i slutet av dokumentet.

Steg 4

Tryck på "Ctrl-Enter" för att lägga till en ny sida med en sidbrytning för det kopierade dokumentet. Du kan också bara klicka på markören och trycka på “Enter” -tangenten för en radbrytning om så önskas.

Högerklicka var som helst i det nya utrymmet och välj "Klistra in". Det kopierade dokumentet klistras in och behåller formateringen. Om du klistrade in det nya dokumentet mellan sektionerna i en annan fil istället för i slutet, bläddrar du till den punkt där det klistrade dokumentet möter det som ursprungligen fanns i filen. Du ser att det inklistrade dokumentets formatering inte skriver över den som det möter - varje avsnitt behåller sin formatering.