Hur lösenordsskyddar jag en SanDisk Cruzer

SanDisk tillverkar ett antal minnesprodukter. Cruzer är företagets serie USB-flashenheter, som är personliga, bärbara lagringsenheter. Flash-enheterna passar enkelt i en ficka eller handväska, eller så kan du fästa den på dina nycklar eller nyckelband. Att skydda dina filer på flash-enheten är en viktig fråga för många i denna tidsålder av data och identitetsstöld. SanDisk erbjuder två alternativ för att skydda dina data.

U3 Launchpad

Steg 1

Sätt i din SanDisk Cruzer i en tillgänglig USB-port på din dator.

Steg 2

Välj "LaunchU3.exe" från dialogrutan för automatisk körning. Om automatisk körning inte startar öppnar du Utforskaren, navigerar till flash-enheten och dubbelklickar på "LaunchU3.exe."

Steg 3

Stäng dialogrutan AutoPlay. Klicka på U3-ikonen i systemfältet (nere till höger på datorns skrivbord).

Steg 4

Välj "Aktivera säkerhet".

Ange ett lösenord i "Nytt lösenord" och "Skriv lösenordet på nytt." Ange en valfri ledtråd, om så önskas. Klicka på "OK".

SecureAccess

Steg 1

Ladda ner "SecureAccess" från SanDisks webbplats. Välj antingen PC- eller Mac-länken.

Steg 2

Packa upp filen du laddade ner till rotkatalogen på SanDisk Cruzer.

Steg 3

Dubbelklicka på den uppackade filen på den flyttbara enheten. Välj önskat språk från rullgardinsmenyn och ange sedan önskat lösenord två gånger med minst sex alfanumeriska tecken. Alternativt kan du ange ett lösenordstips.

Steg 4

Läs EULA (slutanvändarlicensavtal) och klicka sedan på "OK" för att acceptera.

Dra och släpp filer till huvudskärmen för SecureAccess. Alternativt kan du kopiera och klistra in filer på huvudskärmen, dra och släppa filen till valvikonen som nu finns på skrivbordet eller klicka på knappen "Lägg till filer" för att bläddra och lägga till filer. Klicka på "Lägg till filer" eller "OK".