Hur laddar jag upp videor på Facebook snabbare

Tillsammans med att möjliggöra delning av foton och text låter Facebook dig ladda upp videofiler direkt till webbplatsen, vilket innebär att du inte behöver ladda upp en video till en annan värd för att dela en video. Att ladda upp videor tar mycket längre tid än att ladda upp bilder, så för att du ska ladda upp så snabbt som möjligt använder nyckeln så mycket bandbredd som möjligt för din uppladdning. Att göra din videofil mindre hjälper också, särskilt med mycket större filer.

Steg 1

Öppna videofilen i Windows Movie Maker. Klicka på "Arkiv", håll musen över "Spara film" och bläddra sedan nedåt i listan för att klicka på "Facebook". Detta sparar videon på din dator i ett format som är optimerat för Facebook. Ladda sedan upp den komprimerade filen till Facebook. Denna process kan raka bort mycket av filens originalstorlek jämfört med uppladdning direkt från kameran.

Steg 2

Undvik att öppna nya flikar, spela Facebook-spel eller surfa på Facebook i allmänhet. Om du surfar, särskilt allt som kräver nedladdning, som att titta på bilder eller videor, tar du bort bandbredden från din uppladdning och tar det mycket längre tid.

Stäng alla program eller processer på din dator som kan använda extra bandbredd, som livestreamar, nedladdningar, spel eller mediaspelare. Detta frigör ytterligare bandbredd för din uppladdning. Kontrollera alla andra datorer på din anslutning också. Om någon av dem använder bandbredd kan det påverka din dataöverföring även om det inte är samma dator. Detta är särskilt viktigt vid långsammare anslutningar.