Varför säger FaceTime "Inte tillgängligt?"

FaceTime är en funktion på Apples smartphones, surfplattor och datorer som gör att individer kan chatta med varandra via en mobil- eller internetanslutning. Om du inte kan ringa ett FaceTime-samtal på din enhet kan det finnas ett anslutnings- eller inställningsproblem som förhindrar att samtalet går igenom. Att veta hur FaceTime fungerar och hur du felsöker det här programmet hjälper dig att lösa problem så snabbt och enkelt som möjligt.

Inte ansluten

Det första du ska kontrollera när du får ett meddelande om att FaceTime inte är tillgängligt är om du har en tillräcklig mobil- eller internetanslutning. Om du använder en dator, kontrollera att din dator är online. Om du använder en iPhone och iPad, kontrollera statusfältet högst upp på startskärmen. Om din mobilanslutning är låg eller om du inte har en stark Wi-Fi-anslutning, är det troligtvis anledningen till att du inte kan ringa ett FaceTime-samtal.

Inte aktiverad

Om du använder en iPhone, iPad eller iPod Touch öppnar du appen Inställningar på din enhet och trycker på "FaceTime" för att kontrollera dess aktuella inställningar. Växlingsknappen högst upp på skärmen ska vara inställd på "På", vilket betyder att FaceTime är aktiverat på din enhet. Om det är aktiverat och du ser ett meddelande under växlingsknappen som säger "Väntar på aktivering" kan det vara en annan orsak till att FaceTime inte är tillgängligt. För att lösa problemet, stäng av och på FaceTime så att funktionen kan laddas om. Om du fortsätter att ha problem stänger du av och på enheten igen.

Kamerainställningar

Antingen kamerafunktionen på din Apple-enhet eller webbkameran på din Mac-dator måste fungera ordentligt för att FaceTime ska fungera. Se till att FaceTime har åtkomst till din dators webbkamera, som kan blockeras av en brandvägg. Gå till inställningsmenyn på din iPhone, iPad eller iPod Touch och kontrollera dina begränsningsinställningar för att säkerställa att varken FaceTime eller Camera-appen blockeras. För att komma åt begränsningsinställningarna går du till "Inställningar", "Allmänt" och "Begränsningar."

Felaktig kontaktinformation

Om FaceTime säger att en användare inte är tillgänglig kan det vara så att du använder fel e-postadress eller telefonnummer när du vet att han inte är det. För en FaceTime-användare på iPhone vill du använda telefonnumret som är kopplat till hennes telefon. För en användare på en annan Apple-enhet eller dator vill du använda e-postadressen som är kopplad till hans FaceTime-konto. Om du inte är säker på vilken e-postadress din kontakt använder, måste du bekräfta med honom innan du inleder ett samtal.