Var finns färgapplikationen på min dator?

Vissa användare har svårt att hitta och starta Microsoft Paint enkla grafikprogram i Windows 8. Även om platsen för appen inte är uppenbar kan du hitta och starta MS Paint via Windows 8-skrivbordet genom att söka efter appen. Skapa en genväg till MS Paint på Windows 8-skrivbordet för enkel åtkomst i framtiden.

Steg 1

Svep in från höger sida av skärmen mot mitten av skrivbordet för att visa rutan "Sök". Om du använder en mus, klicka och håll ned vänster musknapp i det övre högra hörnet på skrivbordet och dra sedan markören mot mitten av skärmen.

Steg 2

Skriv "måla" i sökrutan och klicka eller tryck sedan på ikonen "Sök". Sökresultaten visar MS Paint-applikationen som den första posten.

Tryck eller klicka på alternativet MS Paint. Paint öppnas på skrivbordet i Windows 8. För att hitta platsen för appen, högerklicka eller tryck lätt på och håll ned alternativet "Måla" i sökresultaten för att välja filen och klicka eller tryck sedan på ikonen "Öppna filplats" längst ned på skärmen. Filplatsen för Paint-programmet visas. Programmet mspaint.exe finns i undermappen System32 under Windows rotmapp. Till exempel, om Windows-rotmappen är "C: \ Windows", finns Paint-programmet på C: \ Windows \ System32 \ mspaint.exe.