Finns det ett sätt att byta telefon med Verizon Wireless?

Nyare och bättre modeller av mobiltelefoner görs ständigt tillgängliga på marknaden. Trådlösa nätverksleverantörer, som Verizon, förväntar sig inte att du förbinder dig till en mobiltelefon på obestämd tid. Därför, om du är en Verizon Wireless-kund och du har köpt en ny Verizon-mobiltelefon, gör Verizon det enkelt för dig att byta den med den nuvarande telefonen som används med ditt Verizon-konto.

Identifieringsnummer

Innan du byter telefon som används med ditt Verizon Wireless-konto måste du få identifikationsnumret för din nya Verizon-mobiltelefon. Identifieringsnumret för CDMA-mobiltelefoner kallas telefonens elektroniska serienummer eller mobilutrustningsidentifieringsnummer. Det är ett nummer som är unikt för en viss CDMA-mobiltelefon. För att hitta ESN- eller MEID-numret för din Verizon-telefon, stäng av telefonen och ta bort batteriluckan. Ta ut batteriet. Nummeret är tryckt på en etikett inuti batterifacket.

Min Verizon

My Verizon är Verizons verktyg för kontohantering online. Som Verizon-kund kan du använda detta verktyg för att själv göra ändringar i ditt konto utan att gå igenom en Verizon-kundtjänst. För att komma åt My Verizon, gå till VerizonWireless.com och logga in på ditt Verizon-konto. Om du ännu inte har registrerat dig för My Verizon måste du registrera dig först. När du är inloggad, bläddra ner på My Verizon-översiktssidan till avsnittet "Jag vill ...". Klicka på "Aktivera enhet" i kolumnen "Enhet". Om du har flera telefonlinjer på ditt Verizon Wireless-konto klickar du på telefonlinjen du vill byta telefon mot. Följ instruktionerna på skärmen för att aktivera den nya telefonen på vald telefonlinje. Du uppmanas att ange telefonens identifikationsnummer, så ha det klart.

Kundservice

Om du inte vill använda onlineverktyget My Verizon för att byta telefon på ditt Verizon Wireless-konto kan du kontakta Verizon Wireless kundsupport från en fast telefon. Kontaktens telefonnummer är tryckt på ditt Verizon Wireless-faktureringsutdrag. Ha ditt kontonummer, som också är tryckt på faktureringsutdraget, och den nya telefonens identifikationsnummer till hands när du ringer. Berätta för Verizons kundtjänst att du vill ändra telefonen som används på ditt konto. Han kommer att utföra bytet efter att ha samlat in nödvändig information från dig.

Funktioner och service

Olika mobiltelefoner är utrustade med olika funktioner. Om funktionerna och tjänsterna som används på din gamla mobiltelefon är oförenliga med de funktioner som erbjuds på din nya telefon, uppmanas du att välja nya funktioner och tjänster som är kompatibla med den nya telefonen. Detta gäller oavsett om du väljer att byta telefon med My Verizon-verktyget eller via telefon med Verizons kundsupport.