Smartphone Fördelar och nackdelar

Personliga mobiltelefoner har kommit långt sedan de introducerades i slutet av 1980-talet. Det som en gång var en enkel kommunikationsenhet har utvecklats till en miniatyrdator som kombinerar ett videospelsystem, kamera och telefon till en praktisk teknik i fickformat. När dessa smartphones blir mer sofistikerade och vanligare blir för- och nackdelarna med deras användning tydligare och mer utbredd.

PRO - Bekvämlighet

En av de främsta anledningarna till att köpa en smartphone är bekvämligheten. Tack vare de inbyggda Internetfunktionerna kan du kontrollera ditt banksaldo, betala räkningar och svara på e-post när du är på språng och borta från din dator. Att hålla kontakten med vänner och familj är enkelt med sms och bekvämligheten att uppdatera dina sociala nätverkskonton. Du kommer aldrig att sakna ett möte eller glömma ett viktigt datum eftersom du alltid har ditt schema med dig genom att använda kalenderfunktionen. Nästan allt du behöver för att hålla din dag smidigt ligger till hands.

CON - distraktion

Med stor bekvämlighet kommer dock möjligheten till stor distraktion. Smarttelefoner varnar dig för nya e-postmeddelanden, textmeddelanden eller kommentarer på dina olika sociala nätverkssajter, och lusten att kontrollera de senaste uppdateringarna kan ibland vara för stark. Olyckor och skador kan uppstå på grund av dessa distraktioner, så svara inte på din smarttelefons varningar som Pavlovs hundar. Motstå uppmaningen att kontrollera din smartphone när den låter, och när du kontrollerar, gör det på ett ansvarsfullt sätt och bara när det är säkert.

PRO - Anslutning

Smartphones är alltid anslutna till Internet via ett datanätverk, mobilt bredband eller Wi-Fi-anslutning. Detta gör att du kan få uppdateringar till dina sociala nätverkssajter, nyhetsflöden eller e-post i realtid, vilket gör kommunikationen praktiskt taget omedelbar. Du kan hålla koll på aktuella händelser, hålla affärsaffärer snabbt eller hålla kontakten med kunder, familj eller vänner utan att sakta ner.

CON - Batterilivslängd

Ironiskt nog är de saker som gör en smartphone så bekväm och användbar samma saker som kan stoppa dig i dina spår med ett dött batteri. Ju fler appar och program du har på din telefon, desto mer energi behöver den utföra. Ju mer du använder telefonen, desto snabbare dör batteriet. Om du inte har investerat i en billaddare eller en extra adapter för laddning när du är på språng kan det hända att du får slut på juice när det är mest besvärligt.