Så här blockerar du gillanden och kommentarer från andra vänner på Facebook

Facebook är ett kraftfullt och genomgripande verktyg för att hålla kontakten med vänner och nära och kära, men precis som i verkliga livet har allas sociala nätverk en grupp otrevliga karaktärer som de hellre inte vill interagera med. För att hindra någon - vare sig en nära vän, familjemedlem eller någon av de "andra" bekanta - från att tycka om eller kommentera ditt Facebook-innehåll, måste du blockera honom helt, vilket gör honom vänlig i processen.

Steg 1

Klicka på hänglåsikonen på din Facebook-hemsida så att menyn Sekretessgenvägar visas. Välj "Hur hindrar jag någon från att störa mig?"

Steg 2

Skriv namnet på personen du vill blockera i det tomma fältet som säger "Lägg till namn eller e-post." Du kan också använda den e-postadress som är kopplad till personens Facebook-konto.

Tryck på "Blockera" -knappen för att blockera personen. Denna åtgärd frigör också personen, men Facebook kommer inte att meddela honom att han har blivit blockerad eller ovänlig. För att verifiera att du har blockerat den här personen klickar du på "Visa alla blockerade användare" under det tomma fältet på sekretessgenvägsmenyn.