Hur man undviker vägtullar och motorvägar genom att använda Apple Maps på iPhone

Efter uppdateringen av iOS 10 kan du lita på Apple Maps-appen på din iPhone och iPad för att undvika avgiftsbelagda vägar och motorvägar, när du föredrar det.

Undvik vägtullar och motorvägar genom att använda Apple Maps

Det finns förmodligen ingen som gillar att betala vägtullar för att köra igenom en väg, särskilt när du försöker gå på jobbet eller komma tillbaka efter ett dags hårt arbete.

Hur som helst kan du nu använda Maps-appen på din iPhone eller iPad för att undvika avgiftsbelagda vägar och spara dina hårt tjänade pengar.

På liknande sätt kan du också ställa in kartappen på din iPhone så att den undviker motorvägar. Den här funktionen kan vara användbar för dig som inte har ett fullständigt körkort och inte får köra på motorvägar.

Undvik vägtullar och motorvägar genom att använda Apple Maps på iPhone

1. På din iPhone-skärm trycker du på appen Inställningar.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ner och knackar på Kartor.

3. Klicka sedan på Driving & Navigation.

4. På skärmen Kör & navigering ser du alternativen för vägtullar och motorvägar under avsnittet "Undvik" (se bild nedan).

5. Växla PÅ alternativet för motorvägar i fall du vill undvika motorvägar under din resa. På samma sätt kan du växla på vägtullar för att undvika de vägar där du kan behöva betala en avgift.

Med dessa inställningar hjälper Maps-appen dig nu att navigera till din destination genom att se till att du inte går igenom motorvägar eller vägtullar.

Inaktivera Undvik alternativ för vägtullar och motorvägar på Apple Maps

När du har nått din destination kanske du vill inaktivera inställningarna för att undvika vägtullar och motorvägar på din iPhone och gå tillbaka till standardinställningarna

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och knacka på Kartor.

3. Klicka sedan på Driving & Navigation.

4. På nästa skärm växlar du till AV-vägtullar och motorvägar genom att flytta reglaget till OFF-läge.

Detta tar dig tillbaka till standardinställningarna. Maps-appen på din iPhone kommer nu att försöka vägleda dig genom den snabbaste möjliga rutten och inte oroa dig för att undvika vägtullar och motorvägar.