Hur man använder Motion Eye på Sony Viao

Liksom många andra moderna bärbara datorer har Sony VAIO-bärbara datorer en integrerad webbkamera längst upp på LCD-skärmen. Du kan använda den här kameran för att spela in videor av dig själv, ta stillbilder och engagera dig i videochattkonversationer på snabbmeddelandetjänster som GTalk, Skype, Yahoo Messenger och Windows Live Messenger. Motion Eye-webbkameran är redo att användas för att spela in videor och ta bilder direkt ur lådan med den medföljande WebCam Companion-applikationen. Att använda Motion Eye med chattprogram kräver dock en relativt enkel konfiguration.

Ta stillbilder

Steg 1

Klicka på Start-knappen, "Alla program", "ArcSoft WebCam Companion" och sedan "WebCam Companion." Vänta några sekunder tills programmet WebCam Companion öppnar och initialiserar Motion Eye-webbkameran i Sony VAIO-bärbara datorn. Efter några sekunder visas videoströmmen från kameran i förhandsgranskningsfönstret för WebCam Companion.

Steg 2

Klicka på "Capture" -knappen under förhandsgranskningsfönstret och klicka sedan på "Camera" -ikonen. Klicka på ikonen "Kamera" igen. När du klickar på kameraikonen för andra gången tar Motion Eye-kameran en ögonblicksbild av det område som vetter mot kameran på LCD-skärmens överkant. Om du sitter direkt in från LCD-skärmen, tar webbkameran en bild av ditt ansikte. Annars tar det bara ett foto av vad som helst i området.

Steg 3

Klicka på ikonen "Kamera" igen för att ta ett nytt foto. Fortsätt att klicka på ikonen "Kamera" för att ta ytterligare bilder. När du tar bilder med Motion Eye-webbkameran visas miniatyrbilder av bilderna i webbläsarfönstret i webcams kompletterande applikation. WebCam Companion-applikationen sparar foton automatiskt i "Bilder" -biblioteket i Windows Explorer.

Dubbelklicka på en av miniatyrerna för att se en bild i full storlek.

Spela in en video

Steg 1

Öppna ArcSoft WebCam Companion-programmet på din Sony VAIO-bärbara dator.

Steg 2

Klicka på knappen "Fånga" under förhandsgranskningsfönstret och klicka sedan på ikonen "Videokamera" i listrutan. Klicka på ikonen "Videokamera" igen för att börja spela in videoströmmen från Motion Eye-webbkameran. För att spela in dig själv i videon, prata direkt med Motion Eye-kameran högst upp på LCD-skärmen.

Steg 3

Klicka på "Stopp" -knappen under förhandsgranskningsfönstret när du vill sluta spela in video. En miniatyrbild av videon visas i webbläsarfönstret i WebCam Companion-fönstret.

Dubbelklicka på miniatyrbilden av videon i webbläsarfönstret för att spela upp klippet i förhandsgranskningsfönstret. WebCam Companion sparar videon i Windows Explorer Videos-biblioteket.

Använda Motion Eye-webbkameran för chatt

Steg 1

Öppna din webbläsare och ladda ner ett chattprogram som stöder videosamtal. Program som AIM, Skype och Yahoo Messenger är gratis och du kan använda dem med Motion Eye-kameran för att ringa röstsamtal till vänner som också använder chattjänsten och har webbkameror.

Steg 2

Installera chattapplikationen på din Sony VAIO-bärbara dator efter att du laddat ner den.

Steg 3

Starta chat messenger-programmet på den bärbara VAIO-datorn. Klicka på länken "Registrera" eller "Registrera dig" i programmet om du inte redan har ett användarnamn och lösenord och följ sedan anvisningarna för att registrera ett nytt konto. Logga in i chattapplikationen när du registrerar dig för ett konto.

Steg 4

Klicka på "Alternativ", "Inställningar", "Verktyg" eller annan liknande länk i chattprogrammets menyrad och klicka sedan på "Inställningar" eller "Inställningar" i rullgardinsmenyn.

Steg 5

Klicka på "Kamerainställningar" eller "Webbkamerainställningar" och verifiera att "Sony Motion Eye Webcam" visas som standardvideoenhet för chattprogrammet. Om Motion Eye inte är standardkameran markerar du den i listan över upptäckta enheter och klickar på "OK" eller "Spara".

Steg 6

Följ anvisningarna för att testa webbkameran i chattprogrammet. Chattapplikationen leder dig igenom stegen som behövs för att se till att du kan se dig själv på skärmen för chattförhandsvisning och att mikrofonen för webbkameran fungerar som den ska.

Klicka på namnet på en vän i din kontaktlista och klicka sedan på länken "Video" eller "Videosamtal" för att initiera en ny videochatt-session. När den andra personen har accepterat samtalet kan du se din vän på VAIO-skärmen och din vän kan se dig på sin datorskärm.