Vizio HDTV Vs. LG HDTV

I alla större elektronikbutiker kan den genomsnittliga konsumenten bli lite överväldigad av de tillgängliga alternativen för HDTV. Ett antal tillverkare har modeller som kantar hyllorna, några välkända och andra mindre, med olika skärmstorlekar och olika prisnivåer. Två tillverkare som kanske inte har andra namnsigenkänning är Vizio och LG, och innan de köper en HDTV på stora biljetter kan det vara till hjälp att veta hur de mäter sig, både för varandra och för tävlingen i allmänhet.

HDTV-upplösning

Varje HDTV som säljs i butikerna är utformad med en maximal naturlig upplösning, vilket är den högsta möjliga bildkvaliteten som finns, mätt i pixlarna på skärmen. Upplösning marknadsförs med avseende på tillgängliga vertikala linjer och TV: ns förmåga att visa både det progressiva skannings- och sammanflätade formatet som bilderna visas i. Detta är grunden för kortfattade termer för högupplöst video som 720p, 1080i och 1080p. Från och med 2011 tillåter nästan alla HDTV i butikerna, inklusive de som produceras av Vizio och LG, full 1080p-video.

Priser

Priset på en HDTV beror alltid på den exakta modellen, den specifika återförsäljaren och eventuella aktuella specialerbjudanden. Enligt webbplatserna för Vizio och LG börjar Vizios LCD HDTV-apparater till ett något lägre pris än för LG för modeller med jämförbara skärmstorlekar och funktioner från och med 2011. Detta gäller både för grundläggande LCD-TV-apparater och för mer avancerade modeller. med en LED-bakgrundsbelysning som möjliggör tunnare skärmar, högre bildkvalitet och ökad energieffektivitet.

Kvalitet

Även om den övergripande kvaliteten på en TV är subjektiv var både Vizio och LG väl representerade i elektronikgranskningspublikationen CNET: s "Best of" HDTV-betyg 2011. Bland de respekterade konkurrenterna, inklusive Sony, Samsung och Panasonic, kom två LG-modeller och en Vizio-TV bland de högst rankade i kategorierna inklusive "Bästa LCD-TV", "Bästa LED-TV" och "Bästa HDTV övergripande." När granskaren Television Info jämförde en liknande LG och Vizio LCD-TV ansikte mot ansikte, bedömdes båda som ett bra värde med en bra bild, men det sa att LG-modellen hanterade rörelse bättre och hade ett något högre kontrastförhållande än Vizio.

Plasma

En sak som skiljer LG från Vizio på HDTV-marknaden är att medan Vizio enbart koncentrerar sig på LCD- och LED-modeller, erbjuder LG också HDTV-skärmar med plasma, inklusive modeller med 3D-kapacitet; vissa LG och Vizio LCD-skärmar och lysdioder har också 3-D. Plasma-TV-apparater finns i den övre delen av HDTV-skärmstorlekarna - LG är antingen 42 eller 50 tum - på grund av den använda tekniken, vilket gör att TV: n har en högre bildkvalitet, betraktningsvinkel och kontrastförhållande än LCD-skärmar.