Smörjmedel som används i elektronik

Smörjmedel som används för att smörja in elektroniska apparater som DVD-spelare, datorhårddiskar och volymkontroller för musikcenter har lite likhet med naturliga ämnen. Moderna elektroniska smörjmedel är designade och tillverkade av kemiska företag och är ofta utformade för att möta specifika krav som tillverkare av elektroniska komponenter kräver.

Faderfett

Inspelningsstudior använder mixerkort för att justera ljudnivåer till olika frekvenser från olika ljudkällor. Glidomkopplarna på dessa blandningsbrädor kallas faders och de behöver lätt flyttas från den lägsta inställningen till den högsta. Faderfett, applicerat genom ett litet sugrör på en sprayburk längs faderbanan, gör att detta kan hända. Regelbunden applicering av faderfett håller faderns verkan smidig och statisk fri. Faderfett fungerar också för grafiska equalizers inbyggda stereomottagare.

Polyurea fett

Tvålbaserade smörjmedel som används i transportör- och kedjedrivna maskiner kan täppa till känsliga elektroniska rörliga delar, särskilt de som skapar höga temperaturer under driftstoppar. Lösningen är polyureafett, ett icke-tvålbaserat smörjmedel som fungerar smidigt vid ett brett temperaturintervall. Polyureafett används vanligtvis i applikationer som involverar rullager i cirkulära mekanismer såsom DVD- och skivspelarmotorer.

Halvtorrt smörjmedel

Tillverkare kräver ett permanent smörjmedel för rörliga delar i förseglade förpackningsenheter som DVD-spelare, mobiltelefoner, digitalkameror och videokameror. Halvtorrt smörjmedel fyller denna roll för många sådana produkter. Dessa miljövänliga smörjmedel fungerar också bra med kortplatser på många stationära och bärbara datorer, samt DVD-skjutfack och hot swap-hårddiskar. Halvtorrt smörjmedel är non-stick, klara och torra ämnen som är kompatibla med ett brett utbud av material, inklusive de flesta plaster.

Korrosionsskyddsmedel

Korrosionsskyddsmedel, vanligtvis tillgängliga i hårdvaru- och elektronikbutiker, används ofta för allmänna stickproblem på allt från volymkontroller till DVD-motorer. De flesta av dessa korrosionsskyddsmedel innehåller Stoddard-lösningsmedel som huvudingrediens. Stoddard-lösningsmedel liknar fotogen och löser upp rost och många frätande ämnen, så att fastnade delar i motorer, strömbrytare och reglage kan röra sig fritt igen.