Hur du återställer permanent borttagna e-postmeddelanden i Outlook

Det är inte ovanligt att av misstag ta bort ett gäng e-postmeddelanden när du försöker rensa upp din e-postbrevlåda, bara för att inse att några av dessa e-postmeddelanden var viktiga och behövde lämnas i fred. Nedan hittar du stegen för att återställa både nyligen och permanent borttagna e-postmeddelanden i Outlook.

Återställ nyligen raderade e-postmeddelanden i Outlook

När du raderar e-postmeddelanden i Microsoft Outlook flyttas de raderade objekten helt enkelt till "Raderade mapp" i ditt e-postkonto innan de tas bort permanent efter en viss tidsperiod.

Som ni kommer överens om är detta en bra säkerhetsmekanism i Outlook; Detta kan enkelt spara din dag om du av misstag eller avsiktligt tar bort ett viktigt e-postmeddelande från din inkorg.

Om du just har tagit bort ett e-postmeddelande i Outlook kan du enkelt återställa den raderade e-postmeddelanden genom att klicka på mappen Raderade objekt (se bild nedan).

När du hittat den raderade e-postadressen högerklickar du på e-postmeddelandet och klickar sedan på Flytta> till någon annan mapp där du normalt lagrar e-postmeddelanden (se bild ovan)

Återställ permanent borttagna e-postmeddelanden i Outlook

Föreställ dig nu det värsta fallet av en användare som slutligen tar bort ett e-postmeddelande. Detta kan hända när du tar bort e-postmeddelanden från inkorgen och slutar rensa mappen med raderade objekt.

Ett annat sätt att permanent förlora e-postmeddelanden är när du tar bort e-postmeddelanden och kommer tillbaka för att leta efter dem efter en lång tidsperiod. I sådana fall är raderade e-postmeddelanden inte tillgängliga i mappen Raderade objekt.

Lyckligtvis finns det ett sätt att återställa permanent raderade e-postmeddelanden i outlook.

1. Logga in på ditt Microsoft Outlook-konto och klicka på mappen Raderade objekt. Som du ser på bilden nedan finns det inga objekt i den här mappen. Mappen har tömts och alla objekt har tagits bort permanent.

2. Klicka sedan på alternativet Mapp i den översta menyfältet och klicka på Återställa raderade objekt (se bild ovan)

3. Outlook börjar hämta permanent raderade objekt från Microsoft Exchange-servern och listar dem åt dig efter datum raderat (se bild nedan).

4. Välj sedan det raderade e-postmeddelandet eller e-postmeddelanden som du vill återställa och klicka på knappen Mappformad återställning, som finns längst upp till vänster på skärmen (se bild ovan).

5. Outlook börjar återställa dina raderade e-postmeddelanden.

När återställningsprocessen är klar hittar du raderade e-postmeddelanden återställda i mappen Raderade objekt. Från den här platsen kan du flytta e-postmeddelandet tillbaka till Inkorgen eller någon annan mapp som du vill flytta e-posten till.

Obs: Vi vet inte om den här metoden fungerar om e-postmeddelandena raderades för ett tag sedan (12 månader eller mer).