Hur man lägger till eller ställer in e-postkonton på iPhone

Nu när du har konfigurerat din nya iPhone måste du nu ställa in dina önskade e-postkonton på iPhone för att hålla kontakten med dina e-postkontakter. Låt oss titta på hur du ställer in Gmail, Outlook eller andra e-postkonton på din iPhone.

Konfigurera e-postkonton på iPhone

iPhone har en egen Mail-app och många användare slutar att ställa in sin nya iPhone med hjälp av standard-e-postadressen för Mail-appen som anges under installationsprocessen.

Men det är verkligen lätt att ändra standard e-postadressen på din iPhone eller iPad när som helst. I själva verket låter Mail-appen på iPhone dig lägga till och använda flera e-postkonton.

För att ändra standard e-postadress på din iPhone eller iPad måste du först lägga till den nya e-postadressen till din iPhone med hjälp av stegen enligt nedan.

När du har lagt till ditt e-postkonto till iPhone har du möjlighet att synkronisera andra tjänster som stöds som kalendrar, kontakter, anteckningar och mer.

Lägg till e-postkonton på iPhone

Oavsett om du använder Gmail, Outlook eller någon annan e-postklient är stegen för att konfigurera ett e-postkonto på iPhone eller iPad exakt samma.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone eller iPad.

2. Klicka på alternativet Mail på inställningsskärmen.

3. På nästa skärm trycker du på Konton (se bild nedan).

4. Klicka på Lägg till konto på skärmen Konton.

5. På nästa skärm klickar du på ditt e-postkontoklientnamn (Google, Outlook och andra). I det här fallet trycker vi på Google.

6. Ange ditt e-post-ID på nästa skärm och tryck på Nästa-knappen.

7. Ange sedan Lösenordet för ditt e-postkonto och tryck på Nästa.

8. På nästa skärm kan du aktivera eller inaktivera alternativet för att synkronisera e-post, kontakter, kalendrar och anteckningar kopplade till ditt e-postkonto på iPhone.

I allmänhet hittar du post, kontakter och kalendrar som är aktiverade som standard på den här skärmen, medan anteckningar kommer att stängas av. Du kan flytta skjutreglaget för anteckningar till ON, om du vill lagra anteckningar på detta e-postkonto.

När du har konfigurerat synkroniseringsalternativen, klicka på Spara-alternativet, som finns längst upp till höger på skärmen (se bild ovan)

Obs: Om du har aktiverat tvåfaktorautentisering för ditt e-postkonto måste du gå igenom en annan skärm.

När ditt e-postkonto har lagts till i iPhone öppnar du e-postappen och du bör kunna se alla dina e-postmeddelanden för e-postkontot som du just har lagt till din iPhone (se bild nedan).

På samma sätt kan du lägga till fler e-postkonton till iPhone, om du behöver använda flera e-postkonton på din iPhone.