Hur man laddar ner filer på iPhone och iPad

Du bör hitta den här artikeln intressant eller användbar, om du undrar om hur du laddar ner filer på iPhone eller iPad och var exakt nedladdade filer lagras på en iPhone.

Ladda ner filer på iPhone och iPad

Vi är alla vana vid att ladda ner filer på Mac eller PC och vet exakt var vi kan hitta nedladdade filer på våra datorer.

Men nedladdning av filer på iPhone eller iPad är helt och hållet en annan sak och de flesta av oss är oklara när det gäller att ladda ner filer på en iPhone och där nedladdade filer lagras på en iPhone eller iPad.

Detta mysterium beror på hur iOS gör det svårt att komma åt filstrukturen på iPhone. Till skillnad från operativsystemen Windows och Linux ger iOS inte åtkomst till sitt filsystem eller tillhandahåller en nedladdningsmapp eller plats för lagring av nedladdade filer på iOS-enheter.

Denna dolda eller otillgängliga filstruktur i iOS är specifikt utformad för att göra iOS-enheter säkrare genom att förhindra nedladdning av slumpmässiga filer till iPhone, iPad och iPod.

Lösning för att ladda ner filer på iPhone

Eftersom iPhone och iPad har begränsad lagringskapacitet och iOS-filsystemet inte är exakt utformat för nedladdning och lagring av filer, är rätt plats att ladda ner filer inte den fysiska lagringsplatsen på din iPhone eller iPad.

Istället måste vi vänja oss vid idén att lagra filer på molnet och tänka när det gäller att behandla molnlagringslösningar som Google Drive, iCloud och Dropbox som en förlängning av iPhone.

För närvarande är den enda molnlagringslösningen som integreras väl med iOS-enheter och gör det enkelt att ladda ner filer på iPhone och iPad Dropbox.

Låt oss därför ta en titt på Hur man laddar ner filer till iPhone eller iPad med Dropbox.

Ladda ner filer på iPhone till Dropbox

Följ stegen nedan för att ladda ner filer på iPhone eller iPad med Dropbox som lagringsplats för nedladdade filer.

1. Öppna App Store på din iPhone.

2. Ladda ner och installera Dropbox-appen på din iPhone (om du inte redan använder Dropbox)

3. Öppna sedan Safari-webbläsaren på din iPhone och öppna filen som du vill ladda ner (se bild nedan).

4. När filen är öppen trycker du på knappen Dela längst ner på skärmen (se bild ovan)

5. Klicka sedan på alternativet Spara till Dropbox i Dela-menyn som visas (se bild nedan).

6. På nästa skärm klickar du på Spara-alternativet längst upp till höger på skärmen för att spara den nedladdade filen i Dropbox.

Obs! Om alternativet Save to Dropbox inte finns tillgängligt på din iPhone, leta efter alternativet More i Share-menyn och tryck på det. Aktivera sedan alternativet Spara i Dropbox på din iPhone genom att flytta väljaren bredvid Spara till Dropbox till PÅ-position (se bild nedan).

Få tillgång till nedladdade filer på Dropbox

Följ stegen nedan för att komma åt nedladdade filer på Dropbox med din iPhone eller iPad.

1. Öppna Dropbox på din iPhone genom att knacka på Dropbox-appikonen

2. På nästa skärm trycker du på den nedladdade filen som du vill komma åt

Du kan också göra den nedladdade filen tillgänglig offline på din iPhone genom att knacka på nedpilen bredvid filen (se bild nedan)

Klicka sedan på alternativet Gör tillgängligt offline i popup-menyn (se bild nedan)

Efter detta kommer du att kunna komma åt den nedladdade File Offline på din iPhone genom att helt enkelt knacka på File i Dropbox-appen.

På liknande sätt kan Google Drive och iCloud också användas som lagringsplatser för iPhone-filer. Du måste dock först ladda upp filer till båda dessa molnlagringsplatser med Mac eller PC innan du kan komma åt dem på din iPhone.

I detta avseende kan du läsa följande artiklar.

  1. Hur du bifogar Google Drive-filer till e-postmeddelanden på iPhone
  2. Hur du bifogar iCloud Drive-filer till e-postmeddelanden på iPhone