Hur man vet om en iPhone har hackats

Att köpa begagnade eller renoverade iPhones är ett alternativ som många konsumenter väljer att göra när de uppgraderar sin nuvarande telefon. När du köper en begagnad eller renoverad iPhone har vissa fördelar, kan du också riskera att köpa en jailbreakad eller hackad iPhone. Även om vissa kanske välkomnar detta scenario, kan andra vara oroade över säkerheten för deras personliga information när de använder en hackad iPhone. Det finns dock flera tydliga tecken på en hackad iPhone som du kan söka efter. Om du bestämmer att din iPhone har hackats kan den återställas genom att ladda ner den senaste versionen av iTunes och utföra en fabriksåterställning av din telefon.

Anpassning

Apple strävar efter att upprätthålla ett enhetligt, enhetligt utseende och känsla bland alla sina iOS-produkter. Medan många konsumenter längtar efter möjligheten att anpassa sin iPhone efter deras personliga smak, är tung anpassning av iPhone-ikoner, tangentbord och andra proprietära funktioner en av de viktigaste indikatorerna för att din iPhone har hackats. Dessutom är hackare ökända för att sätta sitt prägel på hackad programvara. Ett sådant märke kan innehålla en ändring av den traditionella Apple-ikonen när din iPhone startar. Det finns flera variationer av detta hack, men vissa inkluderar att ersätta Apple-logotypen med en ananas eller annan frukt, videospelkaraktärer och personliga bilder eller videor.

Boot Screen

En egenskap hos en jailbroken iPhone är möjligheten att starta andra operativsystem än Apples iOS-programvara på din telefon. Några exempel på alternativa operativsystem som finns tillgängliga på jailbroken iPhones inkluderar Android- och Windows-mobilplattformarna. Om du får möjlighet att välja ett operativsystem när du slår på telefonen har din iPhone hackats.

Rouge-appar

Om du märker appar på din telefon som inte är tillgängliga i iTunes Store, är det en indikator på att din iPhone har jackats. Två vanliga appar som används av jailbroken iPhones inkluderar "Cydia" och "Installer." Dessa program används för att installera appar som inte stöds på jailbroken iPhones.

Återställa din iPhone

Om du upptäcker att din iPhone har hackats, eller om du bara vill ha sinnesfrid att din iPhone kör officiell programvara, kan du återställa din iPhone till fabriksinställningarna genom att ladda ner den senaste versionen av iTunes från Apple och ansluta din iPhone till din dator . När du är ansluten, välj din iPhone under fliken Enheter i iTunes och välj alternativet "Återställ". Din iPhone kommer att börja med att ta bort all komprometterad programvara och installera om det officiella iOS-operativsystemet. Koppla inte bort din iPhone från datorn förrän installationen är klar.

Jailbreaking Varning

Hackning eller jailbreaking av din iPhone riskerar inte bara säkerheten för din personliga information utan kan också permanent inaktivera eller skada din iPhone om den inte lyckas. Apple stöder inte jailbreaking-processen och kan ogiltigförklara garantin för alla jailbreakade iPhone- eller iOS-enheter.