Hur säker är LinkedIn?

LinkedIn är en professionell social nätverkssajt där du kan kontakta medarbetare och arbetsgivare. Till skillnad från Facebook eller Twitter är LinkedIn främst inriktat på professionella anslutningar snarare än social interaktion, och har som sådan en annan uppsättning regler angående vilka typer av data användarna kan dela. Om du överväger att skapa en LinkedIn-profil, var medveten om de eventuella säkerhetsproblem som är kopplade till ditt konto. LinkedIn, som många sociala nätverkssajter, är lika säkert som du gör det.

Allmän information

Information du publicerar på din LinkedIn-profil bör betraktas som offentlig information. Du kan använda LinkedIn's säkerhetsinställningar för att kontrollera hur mycket av din information som visas för icke-kontakter, men bör också behandla varje CV-lista och statusuppdatering som en offentlig sändning. Alla som har kunskap om din LinkedIn-profil kan använda den för att hämta känslig personlig information om dig och dina kontakter, så använd webbplatsen med försiktighet.

Lösenord över flera webbplatser

En av LinkedIn's största säkerhetsproblem är faktiskt användarnas fel. Många använder samma lösenord på flera webbplatser, vilket i sin tur äventyrar den totala säkerheten för en enskild webbplats. Tänk på det så här: Om du använder samma lösenord för LinkedIn som för andra webbplatser, är ditt lösenord egentligen bara lika säkert som den svagaste webbplatsen i listan. Du kan helt undvika detta problem genom att använda separata lösenord för dina sociala mediasidor och e-postkonton.

Kontakta bekanta

LinkedIn är lite säkrare än andra sociala mediesidor genom att du förväntas endast ansluta till professionella kontakter. Med andra ord, genom att begränsa antalet personer som du ansluter till och tvinga dig att nätverka med personer du faktiskt känner i en professionell miljö, gör LinkedIn dina data säkrare. Eftersom du inte ansluter till slumpmässiga användare eller tillfälliga bekanta kan du må bättre om de personer som faktiskt har tillgång till informationen du lägger upp.

Säkerhet på plats

Medan LinkedIn marknadsför sig som den "professionella" sociala mediasidan, har det verkligen inte brist på säkerhetsskandaler. Säkerhetsexperter tog nätverkssajten till uppgift för sin slarviga användning av kakor redan 2011, och sommaren 2012 drabbades LinkedIn av ett massivt säkerhetsbrott under vilket sex miljoner användarlösenord komprometterades. Företaget har sedan dess vidtagit åtgärder för att förbättra sina säkerhetsprotokoll, men användarna bör alltid vara medvetna om att all information som publiceras på webben så småningom kan komma i fel händer.