Hur man monterar min Toshiba väggfäste

Väggmontering av en Toshiba platt-TV är i allmänhet genomförbar själv. Några grundläggande verktyg och en vän som hjälper till att lyfta TV: n till väggfästet är allt som behövs. Om det råder osäkerhet, använd dock en professionell service för att montera TV: n på väggen; en platt-TV är en betydande investering, och professionell installation kan vara relativt billigt. Å andra sidan kan självinstallation göras på en timme till en och en halv timme, och självtillfredsställelsen och garantin för ett jobb som utförs exakt enligt dina specifikationer är värt att göra det själv.

Först väggen, sedan TV-bilagorna

Kontrollera om det finns en VESA-beteckning på lådan eller i manualen. VESA står för Video Electronics Standards Association och garanterar att apparaten fungerar med VESA-standardfästen. Kontrollera även att det finns fyra gängade skruvhål på baksidan av satsen. Mycket tidiga platta skärmar var bara bordsinstallation.

Välj rätt plats. Rätt plats på väggen är där alla anslutningsbultar eller skruvar kan drivas in i pinnbultar. Kort om detta krävs montering av en sida i en tapp med både topp- och bottenbultar. de andra skruvarna måste sedan fästas med vändskruvar.

Använd en nivå för att säkerställa perfekt horisontell placering av monteringsramen, som är den del av monteringshårdvaran som är fäst vid väggen.

Knacka på eller starta ett pilothål för förankringsbultarna. Använd en borr med en liten diameter. Alternativt kan du använda en arkskruv och sedan ta bort den.

Fäst den första ankarbulten eller skruven. Använd en hylsnyckel eller borrfäste för att göra detta. Graden av motstånd som påträffas beror på hur djupt pilothålet är. Säkra den andra bulten på den första ankarslätten innan du sätter den andra sidan av väggfästet.

Fäst den andra sidan av väggfästet. Om den första sidan var inställd med vippbultar, bör denna sida ställas in i en pinnbult.

Förbered och häng Toshiba-TV: n

Fäst monteringsfästena på baksidan av TV: n. Det finns vanligtvis minst fyra skruvar på ryggen som är förgängade för monteringsfästen. Dra åt skruvarna ordentligt.

Observera placeringen av nätsladden och videoingångarna på skärmens baksida innan den hängs på väggen. Det är lättare att ansluta kablar till respektive kortplats om du vet vart de går.

Häng skärmen. Det är lättare för två personer att hänga TV: n på monteringsskenorna, en på vardera sidan av apparaten, speciellt om det är en skärm på 42 tum eller större.

Ställ in säkerhetsflikar. Dessa stänger över skenorna eller på annat sätt fäster satsen på väggfästet. I allmänhet säkerställer viktens uppsättning säker hängning, men det finns heller ingen anledning att inte göra dessa slutliga inställningar.

Tips

Använd all HDMI-kabel om möjligt. Att köra en uppsättning komponentkablar är alltid bra försäkring, om en komponent som inte är HDMI läggs till i systemet någon gång.

Objekt du behöver

  • nivå

  • borra

  • skruvmejsel

  • skruvar

  • monteringsfäste

  • platt TV