Hur man kontrollerar bläcknivån på en HP bläckstråleskrivare

Bläckpatroner i HP-bläckstråleskrivare innehåller vanligtvis tillräckligt med bläck för att skriva ut några hundratals gråskala- eller färgdokument innan du behöver ändra dem. Ändå är det en bra idé att ha ett par reservpatroner till hands om en av dem får slut på bläck mitt i ett utskriftsjobb. Om du bara använder HP-skrivaren ibland kan det hända att det inte är nödvändigt att lagra en kassett, men du bör ändå övervaka bläcknivåerna i skrivaren så att du vet när du ska köpa en ersättare. Det är relativt enkelt att kontrollera bläcknivån i en HP-skrivare och det finns ett par sätt att göra det beroende på vilken modell du äger.

Skriva ut en testsida

Steg 1

Klicka på Windows Start-knappen och sedan på "Enheter och skrivare".

Steg 2

Välj enhetsnamnet på din HP-skrivare i avsnittet Skrivare och fax och högerklicka på den för att visa en popup-meny. Klicka på "Egenskaper för skrivare" på popup-menyn.

Klicka på knappen "Skriv ut testsida" i fönstret Skrivaregenskaper. Efter några sekunder skrivs en HP-testsida från skrivaren som visar drivrutinsegenskaper för enheten, samt ett testmönster och aktuella bläcknivåer.

Använda HP Verktygslåda

Steg 1

Klicka på "HP Tool Box" -ikonen på Windows-skrivbordet eller i Aktivitetsfältet Snabbstart.

Steg 2

Klicka på "Status" -knappen eller länken i fönstret HP skrivarverktygslåda och vänta några sekunder tills diagrammet i fönstret uppdateras och visar de aktuella bläcknivåerna för varje patron.

Stäng fönstret HP Verktygslåda.