Hur man rengör en Sony Vaio-bärbar dator

När du använder din bärbara Sony Vaio-dator samlas ofta fingeravtryck, smulor, damm och annat skräp på enheten. Med tiden kan denna ansamling av damm, fläckar och annat skräp hindra ditt Vaios tangentbord från att fungera korrekt och kan orsaka att din bärbara dator överhettas. Att ta sig tid att rengöra din bärbara Sony Vaio-dator kan förlänga enhetens livslängd.

Steg 1

Stäng av din Vaio och koppla bort nätsladden från strömkällan. Vänd på den bärbara datorn, ta bort batteripaketet och lägg det på sidan. Hur du tar ut batteriet beror på din Vaio-modell. Om batteriet sitter på undersidan av den bärbara datorn skjuter du låsfliken för att frigöra paketet. Om batteriet sitter på sidan av den bärbara datorn måste du ta bort batterilocket och skjuta ut batteriet.

Steg 2

Håll din bärbara dator upp och ner över en papperskorg och skaka den försiktigt för att ta bort lösa smulor och annat skräp. Använd båda händerna för att förhindra att Vaio tappas.

Steg 3

Placera din Vaio på en stabil yta, t.ex. ett trä- eller metallskrivbord.

Steg 4

Använd en burk tryckluft för att ta bort skräp som sitter fast mellan tangentbordets tangenter, ventilerna, fläkten och alla portar. Håll burken ca 3 tum från Vaio-ytan för att undvika att skada enheten.

Steg 5

Torka av skärmen, tangentbordet och fodralet på din Vaio med en mjuk, torr trasa. Detta tar bort torrt damm och annat skräp från enheten.

Steg 6

Fukta en mjuk, mikrofiberduk lätt med vatten och vrid bort allt överflödigt vatten från trasan. Torka av skärmen, tangentbordet och Vaio-fodralet med trasan. Detta tar bort fingeravtryck, fläckar och andra oljor från enheten. Använd en trasa fuktad med vatten och en mild diskmedel för att ta bort envisa fläckar och fläckar och använd sedan en ren, fuktig trasa för att ta bort eventuella tvålrester. Låt inte vätska samlas i Vaio och eftersom det kan orsaka permanenta skador. Använd endast försiktigt tryck vid rengöring av monitorn eftersom hårt tryck kan skada de inre komponenterna på skärmen.

Steg 7

Torka din Vaio med en ren, torr mikrofiberduk.

Sätt tillbaka batteriet till din Vaio.