Hur man formaterar en Windows Phone

Oavsett om du har låst dig ur telefonen eller bara vill börja om på nytt, botar du vad som ligger i att formatera din enhet. Formatering av din Windows-smartphone eller surfplatta återställer den till fabriksinställningarna. Du formaterar enheten antingen genom att utföra en programvaruåterställning eller en maskinvaruåterställning. Använd en programvaruåterställning för att formatera din Windows-telefon om du har tillgång till dess menysystem och inställningsskärm. Om du är låst ur telefonen eller inte kan slå på den, formatera telefonen genom att utföra en maskinvaruåterställning.

Programåterställning

Anslut telefonens laddningskabel så att du får full ström under hela återställningen. Du riskerar att göra telefonen obrukbar om du initierar formateringsprocessen och tar slut på batteriet halvvägs.

Säkerhetskopiera data till molnet innan du formaterar telefonen. För att göra detta, börja med att svepa genom listan med appar tills du ser ikonen Inställningar. Inställningsikonen liknar en liten växel eller kugge.

Tryck på ikonen "Inställningar" och sedan på "Säkerhetskopiering" för att ladda säkerhetskopieringsskärmen. Tryck på "Applista + inställningar" och sedan på "Säkerhetskopiera nu". När säkerhetskopieringen är klar fortsätter du till nästa steg.

Tryck på "Om" på inställningsskärmen för att ladda om-skärmen och tryck sedan på "Återställ din telefon." När du trycker på detta visas en varning som påminner dig om att om du återställer din telefon raderas alla dina personliga data, appar, musik, video och bilder.

Markera kryssrutan "Radera SD-kort också" om du vill formatera ett SD-kort som för närvarande sätts in i din Windows-telefon.

Tryck på "Ja" för att bekräfta att du raderar alla dina data och tryck sedan på "Ja" igen. Telefonen formaterar sedan sig själv och återgår till fabriksinställningarna. Denna automatiserade process kan ta flera minuter.

Återställ hårdvara

Håll ned "-" volymknappen och "Power" -knappen i 10 till 15 sekunder eller tills telefonen börjar vibrera.

Släpp båda knapparna och tryck sedan och håll ned volymknappen "-" igen tills ett stort utropstecken visas på telefonens skärm.

Tryck på och släpp "+" volymknappen "-" volymknappen, "strömknappen" och sedan volymknappen "-" igen för att formatera enheten. Du måste trycka på och släppa knapparna i denna exakta ordning för att maskinvaruåterställningen ska starta.

Tips

Om du tappar din Windows Phone-enhet kan Microsoft återställa den på distans så att ingen annan har tillgång till dina data. För att starta denna process, besök webbplatsen Hitta en förlorad telefon (länk i resurser).