Så här tar du bort taggen från en bild på Instagram

Märkningsfunktionen på Instagram ger andra användare ett sätt att identifiera dig i bilder och lägger till fotot i din personliga samling - på fliken "Foton av dig" istället för din huvudprofil. Märkning är ett effektivt sätt att få kontakt med andra som delar samma intressen eller deltar i samma aktiviteter. När en tagg publicerar ett foto av dig som du hellre inte vill dela kan du ta bort taggen så att andra inte ser den.

Starta Instagram på din mobila enhet och tryck på fliken "Bilder av dig", som ligger längst till höger på dina flikar och ser ut som en silhuett av en person i en ruta.

Välj det foto som du vill avmarkera dig från och tryck sedan på "..." under bilden.

Välj "Fotoalternativ" och sedan "Fler alternativ".

Tryck på "Göm från min profil" för att ta bort bilden från din profil. Observera att detta fortfarande kommer att hålla ditt användarnamn märkt på bilden, vilket innebär att du fortfarande kan identifieras om någon tittar på det från den andra användarens profil.

Tryck på "Ta bort mig från foto" för att ta bort taggen helt och hållet. Bekräfta genom att trycka på "Ja, jag är säker."

Kräva märkningstillstånd

Navigera till din Instagram-profil och växla till fliken "Foton av dig".

Tryck på ikonen "Alternativ" i det övre högra hörnet - det ser ut som tre staplade prickar på en Android-enhet och en växel på en iOS-enhet.

Tryck på "Lägg till manuellt". Från och med nu måste du godkänna taggen när du är taggad av andra användare innan din identitet ingår i det publicerade fotot.

Tips

Instagram kommer att meddela dig om alla taggar som har implementerats av användare du följer.

Istället för att trycka på "..." under bilden kan du också trycka på fotot och sedan trycka på ditt användarnamn så som det visas i taggen. Du kan sedan välja "Göm från min profil" eller klicka på "Fler alternativ" och avmarkera dig själv med kommandot "Ta bort mig från foto".

Varningar

Om du är taggad på ett foto som publicerats av en användare som du inte följer kommer du inte att få avisering om taggen. Du kommer inte heller att kunna se fotot - även om användarens följare kan se både fotot och taggen.