Hur man ändrar språk i Windows 10

Standardspråket i Windows 10 är engelska (USA). Det är emellertid enkelt att ändra både system- och displayspråk på din dator. Nedan hittar du stegen för att ändra språk i Windows 10.

Ändra språk i Windows 10

Under installationsprocessen ger Windows 10 möjlighet att välja ditt språk och detta blir System och Display Language på din dator.

Men om du inte valde ditt språk under installationsprocessen kan du byta till ditt önskade språk, även efter att du har slutfört installationsprocessen.

Det är möjligt att ändra både Display och System Language på din dator till engelska, kinesiska, arabiska, spanska och en mängd andra språk, utan att installera om Windows 10 igen.

Obs! Om du använder Microsoft-konto synkroniseras ändringar i språkinställningar med alla dina enheter. Om du vill ändra språk på en enhet måste du därför inaktivera "Språksynkronisering".

Om du vill inaktivera språksynkronisering går du till Inställningar> Konton> Synkroniserar dina inställningar> Stäng av språkinställningar.

Steg för att ändra system- och visningsspråk i Windows 10

Du kan följa stegen nedan för att ändra system- och visningsspråk i Windows 10.

1. Öppna Inställningar och klicka på Tid & språk.

2. Klicka på Språk i den vänstra rutan på nästa skärm. I den högra rutan bläddrar du ner och klickar på Lägg till ett språk.

3. På Välj en språkskärm väljer du det språk som du vill lägga till och klicka på Nästa.

Obs! Du kan söka efter ditt språk genom att skriva i sökfältet eller bläddra ner i listan över språk ordnade i alfabetisk ordning.

4. På nästa skärm väljer du Installera språkpaket och ange mitt Windows visningsspråk och klicka på Installera-knappen.

Obs! Om du väljer "Ställ in som mitt Windows-visningsspråk" ändras visningsspråket på din dator från engelska till det främmande språket som du nu installerar.

5. När du har installerat ditt valda språk, se till att det installerade språket är valt som visningsspråk för Windows på skärmen för språkinställningar.

Ändra språk i välkomstskärmen och nya användarkonton

Att installera och tillämpa ett språkpaket på ett användarkonto kan inte nödvändigtvis ändra språket i välkomst- och inloggningsskärmarna, startmenyn och användarkonton.

1. Öppna Inställningar och klicka på Time & Language.

2. Klicka på Språk i den vänstra rutan på nästa skärm. I den högra rutan bläddrar du ner och klickar på administrativa språkinställningar som finns under avsnittet "Relaterade inställningar".

3. På nästa skärm klickar du på fliken Administration och klickar på knappen Kopieringsinställningar.

4. På eller nästa skärm, välj eller kontrollera välkomstskärmen och systemkonton, Nya användarkonton och klicka på OK.

Detta kommer att kopiera dina nya språkinställningar till välkomstskärmen och alla användarkonton på din dator.