Hur du fixar den här webbplatsen kan inte nås fel i Chrome

Ibland kan Chrome-webbläsaren inte ladda den webbplats du försöker komma åt och kommer med "Denna webbplats kan inte nås" Felmeddelande. Nedan hittar du stegen för att fixa den här webbplatsen kan inte nås fel i Chrome på en Windows-dator.

Denna webbplats kan inte nås fel i Chrome-webbläsaren

I de flesta fall kan den här webbplatsen inte nås fel i Chrome-webbläsaren beror på DNS-uppslagningsfel. Detta kan hända om DNS-servern hos din tjänsteleverantör är upptagen, överbelastad eller har problem.

Denna webbplats kan inte nås Fel i Chrome kan också orsakas av webbläsarutvidgningar / plugins, ändring i Chrome-inställningar och andra nätverksrelaterade problem.

Så låt oss gå vidare och titta på de mest effektiva metoderna för att lösa problemet på en Windows-dator.

1. Rensa webbläsarens cache

Att rensa webbläsarens cache kan hjälpa, om problemet beror på skadade cookiefiler eller på grund av att Chrome-webbläsaren serverar cachade felsidor.

Öppna Google Chrome Browser på din dator, klicka på Chrome-menyikonen med 3 punkter> Fler verktyg> Rensa webbläsningsdata.

På nästa skärm ska du se till att du väljer All Time som "tidsintervall" och rensar surfhistorik, kakor och cachade bilder genom att klicka på knappen Rensa data.

När du har rensat cache och surfarhistorik kan du försöka komma åt samma webbsida igen och se om du fortfarande får den här webbplatsen kan inte nås fel.

2. Återställ Chrome Browser

Denna webbplats kan inte nås. Fel i Chrome-webbläsaren kan också orsakas av webbläsarutvidgningar eller ändring i webbläsarinställningarna.

Klicka på Chrome-menyikonen med tre punkter> Inställningar.


På skärmen Inställningar bläddrar du ner till botten och klickar på alternativet Avancerat.


Rulla ner mer och klicka på Återställ inställningar.

Klicka på Återställ på popup-fönstret som visas.

När du har återställt Chrome-webbläsaren kan du försöka komma åt webbsidan och se om du fortfarande får den här webbplatsen kan inte nås Fel i Chrome-webbläsaren på din dator.

3. Starta om DNS-klienten

Högerklicka på Start-knappen och klicka på Kör i menyn som visas.

I fönstret Kör kommando skriver du services.msc och klickar på OK.

Bläddra nedåt på Services-skärmen tills du når DNS-klienten. Högerklicka på DNS-klienten och klicka på Starta om.

När du har startat om DNS-klienten kan du försöka komma åt samma webbsida och se om Chrome-webbläsaren fortfarande kommer med felmeddelandet "Denna webbplats kan inte nås".

4. Spola DNS-cache

Spolning av DNS-cache med kommandotolken är en av de mest populära metoderna för att fixa DNS-relaterade problem på en Windows-dator.

Högerklicka på Start-knappen och klicka på Kommandotolken (Admin) i menyn som visas.

I kommandotolptfönstret skriver du ipconfig / flushdns och trycker på Enter-tangenten.

Skriv sedan följande kommandon och tryck på Enter-tangenten efter vart och ett av dessa kommandon.

  • ipconfig / förnya
  • ipconfig / registerdns

När du har utfört kommandona ovan stänger du fönstret Kommandotolken och startar om datorn.

Försök nu att ladda webbsidan som du försökte komma åt och se om du fortfarande får "Denna webbplats kan inte nås" Fel i Chrome-webbläsaren.

5. Återställ nätverksadapter

Återställa nätverksadaptern är en annan metod för att felsöka och åtgärda problem med nätverksanslutningen på en Windows-dator.

Öppna Command Prompt-fönstret, skriv netsh winsock reset och tryck på Enter-tangenten på tangentbordet på din dator.

När kommandot har genomförts, starta om datorn.

5. Byt DNS-servrar

Att byta till offentliga DNS-servrar som tillhandahålls av Google eller OpenDNS kan hjälpa, om problemet beror på att din serviceleverantörs DNS-servrar ständigt är upptagen eller överbelastade.

Klicka på Start-knappen> Inställningsikon> Nätverk och Internet.

På nästa skärm klickar du på länken Network and Sharing Center.

Klicka på ditt nätverksnamn på skärmen Network and Sharing Center.

Klicka på Egenskaper på nästa skärm.

På skärmen Egenskaper väljer du Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) och klickar på Egenskaper-knappen.

På nästa skärm väljer du Använd följande DNS-serveradresser och anger 8.8.8.8 och 8.8.4.4 som dina föredragna och alternativa DNS-servrar.

Klicka på OK för att spara de nya DNS-serverinställningarna.

Obs: DNS-servrar 8.8.8.4 och 8.8.4.4 tillhör Googles gratis offentliga DNS-servrar. Om du vill använda OpenDNS skriver du 208.67.222.222 och 208.67.220.220 som dina föredragna och alternativa DNS-servrar.

6. Ta bort och installera om Chrome

Om ingenting hjälper kan problemet bero på en skadad Chrome-användarprofil eller på grund av att Chrome-webbläsaren är skadad. Den bästa lösningen i detta fall är att ta bort Chrome-webbläsaren och installera om den igen på din dator.

Klicka på Start-knappen> Inställningsikon.

Klicka på Apps på skärmen Inställningar

Klicka på Apps och funktioner på sidmenyn, klicka på Google Chrome i den högra fönstret och klicka sedan på knappen Avinstallera.

När du har avinstallerat Chrome-webbläsaren installerar du om den senaste versionen av Google Chrome-webbläsaren på din dator.