Kommer jag att tappa taggar när jag inaktiverar mitt Facebook-konto?

Det finns två sätt att göra din Facebook inaktiv: avaktivering och radering. Den slutliga destinationen för din information, inklusive foton, taggar och statusuppdateringar, beror på vilken typ du väljer. När du inaktiverar, med planen att möjligen återaktivera ditt Facebook-konto i framtiden, hålls ditt innehåll stilla och väntar på att du återvänder till ditt konto. En permanent radering rensar allt för gott.

Facebook-taggar

Facebook-taggar visar din association med en status, anteckning, video eller bild. Om en person till exempel vill att du ska läsa hennes anteckning kan hon märka dig för att få din uppmärksamhet. En vän kan tagga dig i en status för att visa att du var på ett evenemang tillsammans, eller tagga dig i en bild eller video från evenemanget. Märkta objekt visas i din profil så länge du har aktiverat den i dina sekretessinställningar.

Tillfälliga avaktiveringar

Ibland måste du stänga ditt Facebook-konto under en kort tid - till exempel när du letar efter ett jobb. När du inaktiverar ditt konto ändras taggarna som ansluter till din profil från länkar till vanlig text. Så medan ditt namn fortfarande kommer att associeras med det objekt som du har taggats i, länkar det inte längre till din profil. Om du är orolig för att förlora de länkade taggarna under en tillfällig avaktivering, var inte - de blir länkar igen när du återaktiverar ditt Facebook-konto.

Permanent radering

Som vid tillfällig avaktivering tar permanent radering av Facebook bort länkarna från dina taggar och ersätter dem med vanlig text. Skillnaden är att du aldrig kan få taggarna tillbaka när profilen är helt stängd. Även om du startar en ny profil med samma namn vid en annan tidpunkt är dessa taggar kvar, ren text, såvida inte personen vars innehåll du är taggad i tar bort taggen.

Tips

Om du vill att alla dina Facebook-taggar ska tas bort är det bästa sättet att se till att de är borta att ta bort varje tagg manuellt innan du inaktiverar ditt konto. När ditt konto är borta kan ingen person märka dig i bilder längre - åtminstone inte med en länk till din profil. (Användare kan fortfarande skapa klartexttaggar utan konto för allt från en användare som inte är Facebook till en lampa till en katt.) För att ta bort taggar manuellt måste du gå till varje anteckning, status, video eller bild du ' re taggade in och ta bort varje enskild tagg.