Behöver du Wi-Fi för iPod Touch-sms?

När du inte känner för att nå din telefon - eller om du bara föredrar att använda ett program för att kommunicera - kan du använda en iPod Touch-sms-app. Förutom den inbyggda Messages-appen finns det många olika alternativ tillgängliga i Apples App Store, som Skype och textPlus. Till skillnad från Apples andra mobila enheter kommer ingen iPod Touch-modell med ett sätt att ansluta till mobilnät.

SMS från iPod Touch

Det finns många olika sms-appar för iPod Touch - vissa kräver ett förinställt telefonnummer eller tar betalt för att skicka texter. Andra ger dig ett gratis telefonnummer kopplat till en e-postadress eller din iPod Touch själv. Även om du kanske kan öppna en iPod Touch-sms-app utan att ha en Wi-Fi-anslutning, måste du vara ansluten till Internet för att faktiskt skicka eller ta emot meddelanden.

Wi-Fi

Alla appar som skickar data utanför din iPod Touch kräver en Wi-Fi-anslutning. Utan det kan du inte skicka data som textmeddelanden från din iPod Touch till en väns mobila enhet. När du laddar ner en app kan du läsa specifikationerna för att avgöra om det krävs att Wi-Fi ska köras eller inte. I allmänhet kräver sociala nätverk, sms och streamingappar Wi-Fi.

Uppkoppling

IPod Touch stöder inte en dataanslutning. Till skillnad från iPhone och vissa iPads, som är konfigurerade för att fungera i mobila datanätverk, kan iPod bara ansluta till Internet via Wi-Fi. Det betyder att du inte kan lägga till iPod Touch-anslutning till din mobilabonnemang.

Hot Spot

Om du har en mobildataplan som du vill dela med din iPod kan du registrera dig för hotspot-tjänsten. Hot spot-tjänsten gör det möjligt för din dataaktiverade enhet att dela sin dataanslutning via Wi-Fi med enheter som iPod Touch. Hot spot-tjänster kostar vanligtvis extra pengar, så dina månadsavgifter kommer sannolikt att öka om du väljer att aktivera hot spot-tjänst så att du kan ha en Wi-Fi-anslutning för din iPod Touch vart du än går.