Säkerhetskopiera textmeddelanden på Android-telefon till Gmail

På grund av begränsad lagring är det inte praktiskt att fortsätta lagra alla dina SMS / MMS-meddelanden på din Android-telefon. Nedan hittar du stegen för att säkerhetskopiera textmeddelanden på din Android-telefon till ditt Gmail-konto.

Säkerhetskopiera textmeddelanden på Android-telefon till Gmail

Det finns många appar som kan säkerhetskopiera SMS-meddelanden på din Android-telefon, men vi använder SMS Backup + -app, eftersom det fungerar bra med Gmail och överför textmeddelanden i ett korrekt läsbart format, till skillnad från andra appar som använder XML-formatet till Backup Android Text meddelanden.

SMS Backup + App kan lita på att säkerhetskopiera alla dina SMS / MMS-meddelanden, samtalsloggar och till och med WhatsApp-meddelanden till ditt Gmail-konto.

Proceduren för säkerhetskopiering av textmeddelanden på din Android-telefon till ditt Gmail-konto kan delas in i följande steg.

  1. Du måste först aktivera IMAP i ditt Gmail-konto.
  2. Ladda ner och installera SMS Backup + App på din Android-telefon eller surfplatta
  3. Överför SMS-meddelanden från din Android-telefon till ditt Gmail-konto

1. Aktivera IMAP på ditt Google-konto

SMS Backup + kräver IMAP (Internet Message Access Protocol) för att få åtkomst till ditt Gmail-konto via en fjärr-postserver. Därför skulle det första steget vara att aktivera IMAP-åtkomst i ditt Gmail-konto.

Obs! Under uttestning kunde vi säkerhetskopiera textmeddelanden utan att aktivera IMAP på vårt Gmail-konto. App-utvecklaren rekommenderar dock att du aktiverar IMAP innan du säkerhetskopierar textmeddelanden.

1. Logga in på ditt Gmail-konto med en stationär dator.

2. När du är på ditt Gmail-konto klickar du på kugghjulsikonen längst upp till höger på skärmen.

3. Från menyn Klicka på Inställningar.

4. Klicka på Vidarebefordran och POP / IMAP-länken längst upp på skärmen.

5. Klicka nu på den lilla cirkeln bredvid Aktivera IMAP

6. När du har markerat Aktivera IMAP, gå ner på sidan och klicka på Spara

Du kommer att se statusen för IMAP-inställningar som vänder till IMAP är aktiverad i gröna bokstäver (precis som du kan se på bilden ovan för POP är aktiverad).

2. Installera SMS Backup + på din Android-telefon

När du har aktiverat IMAP på ditt Gmail-konto måste du gå tillbaka till din telefon för att installera SMS Backup + App på din Android-telefon.

1. Öppna Google Play Store på din Android-enhet och sök efter SMS Backup + en app av Jan Berkel (se bild nedan)

2. När du hittar appen trycker du på Installera.

3. Gå till nästa skärm genom att gå igenom listan över tjänster som SMS Backup + vill ha åtkomst till på din telefon och tryck på Acceptera om du accepterar villkoren.

Obs: Appen använder lämpliga godkännandeförfaranden (OAuth) och låter dig när som helst blockera åtkomst från dina Gmail-kontoinställningar.

3. Säkerhetskopiera textmeddelanden till ditt Gmail-konto

1. Öppna SMS Backup + -appen på din Android-telefon.

2. När appen öppnas ser du en informationsskärm som innehåller information om SMS Backup + app, tryck på OK för att lämna den här skärmen

3. Klicka sedan på den lilla rutan bredvid Tryck för att ansluta ditt Gmail-konto (se bild nedan)

4. På nästa skärm kommer du att uppmanas att välja ett Google-konto som du vill använda för säkerhetskopior. Ange ditt Gmail-konto och tryck på det (se bild nedan)

5. Därefter ser du en popup på din Android-telefon som informerar dig om att SMS BackUp + -app vill ha åtkomst till ditt Gmail-konto.

Klicka på Tillåt för att godkänna SMS-säkerhetskopiering + för att använda ditt Gmail-konto för att lagra SMS-säkerhetskopior från din Android-telefon.

6. Därefter ser du skärmen "Första säkerhetskopia", vilket ger dig möjlighet att säkerhetskopiera alla textmeddelanden på din Android-telefon. Klicka på Backup. för att starta säkerhetskopieringsprocessen (se bild nedan)

7. SMS Backup + App startar processen för att säkerhetskopiera SMS-meddelanden på din Android-telefon till ditt Gmail-konto. Tiden för att slutföra säkerhetskopian beror på antalet textmeddelanden på din Android-telefon.

8. När säkerhetskopian är klar loggar du in på ditt Gmail-konto.

Du hittar alla SMS-meddelanden från din Android-telefon som är sparade i en ny mapp med titeln "SMS". Som nämnts ovan kommer de säkerhetskopierade textmeddelandena att vara i läsbart format.