Hur iPhone Auto-Brightness fungerar

Många smartphones har en automatisk ljusstyrka som syftar till att både spara batteri och göra skärmen lättare att se när du använder den. IPhone-funktionen för automatisk ljusstyrka har funnits på alla modeller sedan smarttelefonen introducerades av Apple 2007. Även om åtminstone en studie har ifrågasatt effektiviteten hos funktionen för automatisk ljusstyrka kan den ändå hjälpa till att minska belastningen på ögonen och spara batteriström om aktiverad.

Specifikationer för iPhone-skärm

LCD-skärmens LCD-pekskärm på iPhone mäter 3,5 tum diagonalt. Den har en upplösning på 480 x 320 pixlar vid 163 ppi (pixlar per tum).

Aktiverar automatisk ljusstyrka

Slå på din iPhone och tryck på "Inställningar" på din startskärm. Tryck på "Ljusstyrka" för att öppna skärmens ljusstyrka. Skjut reglaget "Auto-Brightness" tills "On" visas. Tryck på "Hem" -knappen för att återgå till startskärmen.

Hur det fungerar

IPhone använder en sensor för att upptäcka omgivande ljus i din miljö. Det dämpar skärmen i en mörk miljö och gör den ljusare när du befinner dig i ett område med gott om omgivande ljus. Den ljusare skärmen hjälper till att motverka den tvättade karaktären hos skärmbilder som orsakas av bländning och tar hänsyn till den minskade känsligheten för dina ögon för ljusstyrka när ljusnivåerna ökar.

Fördelar

Din iPhones skärm är en tung batterikonsument. När automatisk ljusstyrka fungerar ordentligt säkerställer du att du aldrig använder mer batterikraft än du behöver genom att justera skärmens ljusstyrka till din miljö. Med förlängd batterilivslängd kommer du att kunna använda din iPhone under längre perioder innan du måste ladda den.

Hur man testar automatisk ljusstyrka

Ta bort din iPhone från fodralet (om du har en) och dra bort eventuell skyddsfilm. På hemskärmen trycker du på "Inställningar" och sedan på "Ljusstyrka" för att säkerställa att automatisk ljusstyrka är inställd på "På". Tryck på "Start" -knappen och lås sedan din iPhone genom att trycka på "Sleep / Wake" -knappen. Flytta till ett område med starkt omgivande ljus och använd din hand för att täcka den översta tredjedelen av din iPhone-skärm. Tryck på "Hem" -knappen och flytta skjutreglaget för att låsa upp din telefon. Skärmen ska visas nedtonad. Ta bort handen från den övre tredjedelen av skärmen. Om automatisk ljusstyrka fungerar korrekt blir skärmen ljusare.