Hur mycket använder strömning av video på Netflix?

Netflix strömmande videotjänst låter dig njuta av tusentals filmer och TV-program på din dator, surfplatta, spelkonsol eller din smartphone. Beroende på din dataplan för den enhet du använder kanske du vill undvika att använda för mycket data när du streamer videor. Netflix ger viss information om förväntningarna på dataanvändning för videovisning, och du har viss kontroll över videokvaliteten i ditt Netflix-konto.

Krav på bandbredd

För att strömma filmer med Netflix måste din Internetanslutning uppfylla vissa krav. Internetanslutningar mäts i megabit per sekund (Mbps) och kilobit per sekund (Kbps). Praktiskt taget vilken bredbandsanslutning som helst (DSL eller kabel) kan stödja streaming av Netflix-innehåll oavsett din Internetleverantör (ISP), och du kan till och med använda 3G- eller 4G-dataanslutningar för Netflix. Naturligtvis allt snabbare Internet-anslutningar kan du se mjukare, högre kvalitet uppspelning än annars. Om du är osäker på vad din internetanslutningshastighet är kan du ta reda på det genom att kontakta din ISP: s kundtjänst eller genom att kontrollera ditt konto på din ISP: s webbplats.

Videokvalitét

Kvaliteten på videon du tittar på har en direkt inverkan på din dataanvändning - ju högre kvalitet, desto mer data kommer du att använda. Normalt kommer Netflix att använda så mycket data som din internetanslutning gör det möjligt att tillhandahålla högkvalitativ video för dig. Netflix anger att du måste ha en 0,5 Mbps-anslutning för att kunna spela upp den lägsta kvaliteten på videon. För förbättrad kvalitet behöver du 1,5 Mbps; för DVD-kvalitet behöver du 3 Mbps; och för full HD-videovisning måste du ha 5 Mbps.

Kontroll av användning

Med Netflix kan du ange ett av tre alternativ för videokvalitet: Bra, bättre och bästa. Dessa alternativ kan vara särskilt användbara om du vill minska bandbredden, särskilt om din dataplan baseras på användning. Den "goda" kvaliteten kommer att använda cirka 300 MB per timmes visning. den "bättre" kvaliteten kommer att använda cirka 700 MB per timme och den "bästa" kvaliteten kommer att använda cirka 1 GB, eller om du tittar på en video i HD kan "Best" använda så mycket som 2,3 GB på en timme. Du kan ändra detta på sidan "Kontoinställningar".

Varningar

Streaming av videoinnehåll använder en stor mängd bandbredd. Om du väljer att se Netflix-filmer med en plan som debiterar dig baserat på användning, till exempel en 3G- eller 4G-plan på en mobil enhet, kan du få extra avgifter eller få en hög datafaktura. En metod för att minska dataanvändningen är de videokvalitetsalternativ som Netflix tillhandahåller i dina kontoinställningar.