Hur man laddar ner och håller en YouTube-video

Ladda ner och spara YouTube-videor säkerställer att dina favoritklipp finns tillgängliga oavsett var du är. YouTube erbjuder några alternativ för att ladda ner och hålla en YouTube-video på din enhet.

Tredjepartsprogram

Medan en mängd olika programvaruföretag från tredje part erbjuder program för att ladda ner YouTube-videor, strider det strängt taget mot YouTubes användarvillkor att ladda ner innehåll från webbplatsen såvida du inte ser en länk på videon som anger att den är tillgänglig för nedladdning. YouTube erbjuder dock alternativ för att ladda ner dina egna videor, och YouTube Red låter dig ladda ner innehåll från andra.

Ladda ner enskilda videor som laddats upp till din kanal

Om du har laddat upp en video till din personliga YouTube-kanal och inte längre har en kopia av den sparad, låter YouTube dig ladda ner den upp till fem gånger under en 24-timmarsperiod, förutsatt att din video uppfyller vissa krav. Först och främst måste din video vara aktiv för närvarande på YouTube och fri från upphovsrättsskyddat material som du inte har behörighet att använda. Om din video tas bort och inte längre verkar vara aktiv på din kanal kan du inte ladda ner en kopia.

Navigera till YouTube-webbplatsen från en bärbar eller stationär dator och logga in med ditt Google-användarnamn och lösenord efter att ha klickat på rutan "Logga in" längst upp till höger. Klicka på din Google-ikon eller profilbild i det övre högra hörnet och välj knappen "Creator Studio" som visas i popup-menyn. Klicka på "Video Manager" från menyn till vänster på din Creator Studio-sida och se till att "Videos" (inte "Playlists") är markerat till vänster. Välj slutligen "Ladda ner MP4" från rullgardinsmenyn bredvid den uppladdade videon du vill spara.

Ladda ner alla dina uppladdade videor

Om du har många YouTube-videor och vill ladda ner dem på en gång tillåter Google Takeout dig att göra just det.

Navigera till takeout.google.com/settings/takeout medan du är inloggad på ditt konto. Se till att det finns en grön bock bredvid YouTube och avmarkera alla Google-data som du inte vill tillhandahålla i din nedladdning. Klicka på ”Nästa” och välj vilken typ av fil du vill att dina data ska finnas i och din maximala arkivstorlek. Slutligen, välj hur du vill att dina data ska levereras som det sista steget och klicka på "Skapa arkiv."

Google Takeout har alternativ för att ladda ner ditt innehåll till ditt Google Drive-, OneDrive- eller Dropbox-konto. Om du inte vill att dina videoklipp ska sparas i en molntjänst online kan du välja att skicka en nedladdningslänk via e-post som förblir aktiv i en vecka istället.

Ladda ner videor med YouTube Red

Om du vill ladda ner videor från andra YouTube-skapare behöver du YouTube Red. YouTube Red är en månatlig prenumerationstjänst länkad till ditt Google-konto som gör att du kan ladda ner videor för offlinevisning på valfri mobil enhet via appen YouTube, YouTube Kids, YouTube Gaming eller YouTube Music. Registrera dig för YouTube Red genom att navigera till youtube.com/red från valfri dator eller mobilwebbläsare, logga in med ditt Google-konto och tryck på knappen "Testa gratis".

När du har en aktiv prenumeration börjar du bara spela upp videon du vill spara i vilken officiell YouTube-app som helst på din telefon eller surfplatta och trycka på nedladdningsikonen, som ser ut som en nedåtpekande pil, under videospelaren. Välj sedan videokvaliteten för din nedladdning. Tänk på att att välja en högre kvalitet innebär att det tar längre tid att ladda ner videon och att filen tar mer plats på din enhet.

En blå bock visas bredvid videospelaren när nedladdningen är klar. Du hittar dina nedladdade videor på fliken Bibliotek eller Konto i din föredragna YouTube-app.

Kom ihåg att du måste vara inloggad på ditt YouTube-konto med en aktiv YouTube Red-prenumeration för att kunna spela offlinevideor. Dina sparade videor förblir tillgängliga i upp till 30 dagar. Därefter behöver du en internetanslutning så att tjänsten kan verifiera att din prenumeration fortfarande är aktiv innan du kan fortsätta visa nedladdade videor.