Hur bli av med spöken i Cerulean City

Pokemon Shiny Gold är en fan-remake av Pokemon Gold, som ursprungligen släpptes för Game Boy 1999. Game Boy ROM hackades och filer från Pokemon Firered införlivades i spelet. Det ursprungliga Pokemon Gold-spelet hade över 100 nya arter. Huvudpersonen gick på jakt efter att bemästra Pokémon-strider, där karaktärer använder arter som de kontrollerade för att delta i strider som stärker Pokémon och hjälper till att främja handlingen. Ett av områdena i Pokemon Shiny Gold - Cerulean City - hade spöken som blockerade spelarens väg, vilket hindrade spelaren från att gå vidare genom historien. Spöken kan bara övervinnas med Ghostbuster, som måste fixas innan spelaren kan implementera den för att bli av med spöken.

Hitta Rocket Game Corner i Celadon City. Hitta lagets raketmedlem och slåss mot honom. Gå till affischen och tryck på "A", som öppnar trappan till höger. Res till fjärde källarvåningen och slåss mot Giovanni. När du har slagit honom kommer han att släppa Ghostbuster.

Hitta Johto i Saffron City. Han vet hur man fixar Ghostbuster. Res till Sliph & Co och gå uppåt. Slåss med vakten på översta nivån och gå in i rummet han bevakar. Slåss mot Jess och Jamie och prata med chefen, som berättar att Morty i Johto vet hur man fixar Ghostbuster. Han är Ecruteak Gym Leader.

Res från Vermillion Olivine med båt. Res till Ecruteak. Morty är inte på gymmet, utan är istället vid ett bränt torn där du släppte hundar tidigare i spelet. Du måste besegra Morty i strid innan han fixar Ghostbuster.

Res till Cerulean. Slåss mot Carlos och besegra honom.

Använd Ghostbuster. Detta låter dig komma förbi spöket som blockerar vägen. Annars kan du inte se spöket eller göra något för att stoppa det. Spöket är en Lv42 Haunter. Du kan försöka fånga spökaren.

Tips

Det finns Pokémon gömda i hela spelet som har alternativa färger. De är svårare att hitta. Avla ny Pokémon genom att ta en manlig och kvinnlig Pokémon till Daycare Center söder om Goldenrod City och ge dem till målvakten. Det finns sex tränare som kommer att ge telefonnummer som du bör behålla i din Pokegear för att få slumpmässiga tips som hjälper dig att hitta sällsynta Pokémon.

Varningar

Den första versionen av Pokemon Shiny Gold hade en glitch som hindrade spelare från att komma förbi spöken på östra och västra sidan av Cerulean City. En ny version släpptes 2009 som fixade felet.