Hur man gör 3D-objekt i Autocad LT

Att skapa 3D-objekt med AutoCAD LT är inte den intuitiva uppgiften det är i andra CAD-program (Computer-Aided Design). Anledningen till detta är att AutoCAD LT: s 3-D-verktyg är begränsade jämfört med de i dess överordnade program AutoCAD. De färdigheter du behöver för att skapa 3-D-objekt med AutoCAD LT inkluderar navigering av 2-D och 3-D-utrymme och skapande av 3-D-primitiv, som är grundformer som lådor, cylindrar eller sfärer. Du kan skapa dessa primitiv från 2-D-former genom att justera en av egenskaperna som är associerade med 2-D-former.

Öppna AutoCAD LT och rita en rektangel som du konverterar till en 3D-ruta. Klicka på fliken "Hem" och klicka sedan på "Rektangel" -verktyget i "Rita" -panelen. (Du kan hitta det här verktyget med dess ikon, som visar en rektangel vars övre högra och nedre vänstra hörn har små cirklar.)

Klicka var som helst i ritningsfönstret för att plotta rektangelns första punkt och dra sedan för att växa rektangeln till vilken storlek du vill. Klicka igen för att avsluta läget för skapande av rektangel.

Lägg till tjockleken på rektangeln, som utvidgar den till 3D-utrymme. Klicka på någon del av rektangeln för att markera den och håll muspekaren över någon av rektangelns blå handtag. Anteckna antingen höjd- eller breddimensionen som visas. Du använder detta nummer för att ställa in tjockleken på rutan du gör från rektangeln.

Högerklicka på vilken del av rektangeln som helst och välj "Egenskaper" i popup-menyn.

Bläddra igenom fastighetsfönstret tills du hittar fliken "Allmänt" och leta efter egenskapen "Tjocklek" under den här fliken.

Ändra numret i textrutan "Tjocklek" till det nummer som du noterade i steg 3. Även om du inte kan se det från din nuvarande synvinkel (ovanifrån) har du precis konverterat rektangeln till en ruta.

Byt till en 3D-vy så att du kan se rutan: Klicka på fliken "View" och leta reda på "Views" -panelen. Bläddra igenom listan över vyer (t.ex. "Topp", "Vänster" eller "Höger") tills du ser vyer märkta "Isometrisk". (Isometriska vyer är 3D-vyer som visar ett objekts parallella linjer som parallella, i motsats till de realistiskt konvergerande linjer som visas i perspektivvyer.)

Klicka på någon av de "isometriska" vyerna (t.ex. "SE isometrisk", "NE isometrisk" eller "NW isometrisk"). Observera att synvinkeln har ändrats för att visa en 3D-vy av rektangeln som du konverterade till en ruta.