Hur man skapar ett bildspel på Facebook med befintliga album

Ett bra sätt att visa upp foton som sparats i dina Facebook-album är att skapa ett bildspel. Det finns många applikationer som gör det enkelt och roligt att göra, och din föreställning kan innehålla bilder från alla eller alla dina album. Med bakgrundsmusik, animerade övergångar och specialeffekter kan ditt sociala bildspel dra mycket uppmärksamhet och leenden.

Vad du behöver

För att göra en show behöver du en applikation och en enhet. Du kan använda en Android- eller Apple-telefon, surfplatta, en stationär dator eller en bärbar dator. Vissa appar fungerar på alla enheter, andra är särskilt utformade för mobil användning. Innan du börjar, se till att bilderna du vill inkludera finns i Facebook-album eller på din enhet. Beroende på vilken app du väljer att använda kan du också behöva en låt i MP3-format och en licens för att använda den. Vissa appar kommer att tillhandahålla musik du kan använda.

Sociala inloggningsappar

Det enklaste sättet att skapa ett bildspel med dina Facebook-album är med en applikation som använder en social inloggning. Det betyder att du inte anger ett användarnamn och lösenord när du skapar ett konto. Istället tillåter du Facebook att logga in åt dig. Nackdelen med denna metod är att du går med på att ge appen tillåtelse att se de uppgifter som Facebook har lagrat om dig. Fördelen är att appen snabbt kan överföra alla dina albumfoton till bildspelgränssnittet. Enligt Facebooks hjälpcenter är apparna begränsade i hur webbplatser kan komma åt och använda din information.

En gratis bildspel-app som använder den sociala inloggningsmetoden är Slide.ly. En annan gratis app, TripAdvisor TripWow, är utformad för att skapa bildspel med resor. En tredje, Animoto, har både en gratisversion och en avancerad version som kräver prenumeration. Hitta länkar till dessa appar i Resurser.

Andra appar

Vissa applikationer av hög kvalitet på marknaden erbjuder en rad bildspelfunktioner. De flesta av dem kan dock inte komma åt ditt Facebook-konto. Om du inte har något emot att ladda ner dina foton från Facebook till din dator eller om bilderna redan finns där kan du skapa ett bildspel med PowerPoint eller KeyNote och använda SlideShare för att publicera showen på Facebook. Ett annat alternativ är att köpa ett program som innehåller en delningsfunktion. Ett exempel är Wondershare, endast tillgängligt för Windows. Kontrollera Wondershare-webbplatsen för steg-för-steg-instruktioner om hur du skapar och delar ett bildspel med foton som sparats på din enhet. Hitta länkar till dessa appar i Resurser.

Publicering

Efter att ha valt en app och gjort din show är det sista steget att publicera den på Facebook. Varje app har olika processer för publicering av ditt arbete, men se till att titta noga efter att du har klickat på "Dela" -knappen. Precis som du vill undvika "inlägg för dina räkning" genom att välja "Endast jag" när du först registrerar dig för appen, vill du se till att justera behörigheterna. Välj "Endast vänner" istället för "Offentligt" för att förhindra att ditt bildspel publiceras för hela världen.