Hur konverterar man KAR-filer till CDG

Filer med tillägget KAR och CDG är ljudfiler som innehåller information om musik och texter för karaoke-låtar. Den primära skillnaden mellan KAR- och CDG-filer är att en KAR-fils ljudspår kodas i MIDI-format medan en CDG-fils ljud lagras som en WAV-fil. På grund av den esoteriska karaktären hos KAR- och CDG-filer finns det få kostnadsfria applikationer som du kan använda för att konvertera mellan formaten, men Karaoke CD + G Creator är ett shareware-program som ger användare en fullt fungerande 14-dagars testperiod.

Steg 1

Öppna din webbläsare och navigera till Power Karaoke-webbplatsen.

Steg 2

Klicka på "Nedladdningar" högst upp på skärmen och klicka sedan på "Utvärderingsversioner och uppdateringar."

Steg 3

Klicka på länken "Ladda ner Karaoke CD + G Creator" och spara filen på disken. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på den sparade filen och följer anvisningarna på skärmen för att installera programmet på din dator.

Steg 4

Kör programmet Karaoke CD + G.

Steg 5

Klicka på "MIDI" -knappen i programbandet högst upp i fönstret. Om du gör det öppnas ett webbläsarfönster.

Steg 6

Navigera till mappen som innehåller KAR-filen som du vill konvertera, klicka sedan på filen och klicka på "Öppna" för att fortsätta.

Steg 7

Skjut reglagen "MIDI Output" och "WAV Input" för att ändra den relativa volymen för inmatad KAR-fil och utmatad CDG-fil.

Klicka på "Slutför". Power Karaoke utför en analog KAR till CDG-konvertering som tar samma tid som det tar att spela upp filen.